Haberler

Görüntülü Haber) General Electric Gebze Güç Transformatörleri Fabrikası Akıllı Fabrikaya Dönüştü (2)

KOCAELİ'nin Gebze İlçesi'nde bulunan 50 yıllık General Electric (GE) Gebze Güç Transformatörleri Fabrikası 20 milyon liralık yatırımla 'akıllı fabrika' ya dönüştürüldü. Fabrika bünyesinde test laboratuvarının da açılışı yapıldı.

Gebze'de kurulu bulunan havacılık, ulaşım, enerji, sağlık sektörlerinde faaliyet gösteren GE Gebze Güç Transformatörleri Fabrikası'nın 'akıllı fabrika' ya dönüştürülmesi ve test laboratuvarının açılış törenine Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin, GE Şebeke Çözümleri Başkanı Reinaldo Garcia, GE Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Canan Özsoy, GE Güç Transformatörleri Ürün Grubu Küresel Genel Müdürü Hakan Karadoğan ve işadamları katıldı. Ekonomi Bakan Nihat Zeybekci iş yoğunluğu nedeniyle törene katılamadı.

GE Güç Transformatörleri Fabrikası bünyesinde Ortadoğu, Kuzey Afrika, Türkiye bölgesinde yer alan en büyük test laboratuvarının açılışı gerçekleştirildi. 'Akıllı fabrika'ya dönüştürülen fabrika için 20 milyon liralık yatırım yapıldı. Fabrikada üretimin dijital hale getirilirken, endüstriyel internet sayesinde gerçek zamanlı bilgilerin paylaşılabileceği üretim konsepti uygulandı. Akıllı fabrikada optimum üretimi sağlamak için tasarım, üretim, tedarik zinciri ve servis ağları da birbirine bağlanacak.

TÜRKİYE ULUSLARARASI FİRMALARIN CAZİBE MERKEZİNE DÖNÜŞTÜ

Türkiye'ye uluslararası firmaların ilgi gösterdiğini söyleyen Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin, "Türkiye uluslararası firmaların cazibe merkezine dönüştü. 2002 yılı itibariyle hükümetlerimizin göreve gelmeden önceki bölüme baktığımızda Türkiye Cumhuriyeti'nin doğrudan yabancı sermayeye girişi 15 milyar dolar. Bugüne geldiğimizde 14 yılda Türkiye'ye gelen yabancı sermaye 170 milyar dolar. Rakamlar ortada. 14 yılda nasıl oldu? Dünyanın değişim ve dönüşümüne çok hızlı ayak uydurmasıyla ve demokrasisiyle oldu. Bugün Türkiye'nin geldiği gerçekleri görmezden gelinemez. Hem uygulama, hem de yasama olarak reformist anlayışını devam ettirmekteyiz. İhracata dayalı büyüyen ekonominin temsilcisi ve büyüme modelini ortaya koyan hükümetiz. Güç transformatörleri sektöründe bu tesisin ekonomimiz açısından ayrı bir önemi vardır. Günümüzde dünyanın enerji ihtiyacı her geçen gün artarken, üretilen enerjinin artışı, hızı da kullanılması hayati önem taşımaktadır. Elde edilen enerjinin verimli bir şekilde kullanılması sürdürebilir açıdan çağımızın olmazsa olmazı haline gelmiştir. GE'yi 2015 yılında 250 milyon dolarla alanında ihracat şampiyonu olduğu için tebrik ediyoruz. Fabrikanın üretiminin yüzde 85'ini 30'u aşkın ülkeye ihraç ediyor olması takdire şayandır. Türkiye olarak dünyanın değiştiği alanların takipçisi olmak zorundayız. İhracattaki yüksek katma değerdeki ürün oranımız bizim için yeterli oranda değildir. Yüksek teknoloji ürünler ile ihracatta da bunu sağlayacağız" dedi.

TÜRKİYE SANAYİDE DİJİTAL DÖNÜŞÜMÜ GERÇEKLEŞTİREBİLİRSE REKABETTE ÖNE ÇIKACAKTIR

GE Şebeke Çözümleri Başkanı Reinaldo Garc, Türkiye'nin sanayide dijital dönüşümü gerçekleştirebildiği taktirde rekabet anlamında öne çıkabileceğini belirterek, "İnsanların hayatını sürdürebilmesi için dünyamızın elektriğe ihtiyacı var. Müşterilerimiz enerji piyasasında teknoloji konusunda öncülük yapmamızı bekliyor. GE'nin dünyadaki ilk akıllı güç transformatör fabrikası olan Gebze'deki fabrikamızın üretimde verimlilik açısından hem Türkiye'ye, hem de dünyaya örnek olma özelliği taşıyacak olmasından gurur duyuyorum. Türkiye hızlı hareket edip gerekli yatırımları yapar ve sanayi de dijital dönüşümü gerçekleştirebilirse rekabette öne çıkacaktır" diye konuştu.

GE'nin Türkiye ekonomisine yüksek katma değer sağladığını ifade eden GE Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Canan Özsoy ise, şöyle konuştu:

"Bugün Türkiye'de 8 ayrı lokasyonda 2 binin üzerinde çalışanımız ile ülkemizin öncelikli iş alanlarına yönelik faaliyet göstermekte, yerel üretim, inovasyon, ihracat ve istihdama katkı sağlamaktan gurur duyuyoruz. Bugün Gebze'de güç transformatörleri fabrikasına yapacağımız yatırımlarla hem örnek bir akıllı fabrika oluşturacağız, hem de endüstriye ve Türkiye ekonomisine olan katkımızı daha üst noktalara taşıyacağız. GE Türkiye ekonomisine yüksek katma değer sağlayan bir fabrikadır ve öyle de olmayı sürdürecektir" Konuşmaların ardından laboratuvar açılışı yapıldıktan sonra fabrika gezilerek, bilgi verildi. - Kocaeli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

General Electric Fatih Metin Gebze Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title