Haberler

Görüntülü Haber) Fırtına Deresi'nden Kaçak Malzeme Alımını Durdurdu, Hakkında Hakaretten Dava Açıldı

DÜNYA Doğayı Koruma Vakfı (WWF) tarafından koruma altına alınması gereken 200 ekolojik bölge arasında gösterilen, Rize'nin Ardeşen ve Çamlıhemşin ilçeleri arasındaki Fırtına Deresi'nden kaçak malzeme alımının durdurulması kararı geç uygulandığı gerekçesiyle, sosyal medyada paylaşımlarda bulunan Ardeşen İl Genel Meclis üyesi CHP'li Mustafa Buçan hakkında, 'hakaret' suçlamasıyla dava açıldı. Pazar Adliyesi'nde görülen ve CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek'in de katıldığı ilk duruşma ertelendi.

Rize Valiliği, Karayolları ekiplerine Fırtına Vadisi'nden malzeme alımı için 31 Aralık 2015 tarihinde olur verdi. DSİ'nin dere yatak tanzimi şartı ile onay verdiği malzeme alımı 2 Şubat tarihinde başladı. Bu gelişme üzerine harekete geçen Ardeşen CHP İl Genel Meclisi üyesi Mustafa Buçan, Karayolları ekiplerinin bir firmaya ihale ettiği malzeme alımının usulsüz gerçekleştirildiği ve dere yatağına zarar verildiği gerekçesiyle DSİ'ye şikayette bulundu. Konuyu görüşen DSİ, malzeme alımının uygunsuz yapıldığı ve dere doğal akış rejiminin bozulduğu gerekçesiyle 8 Şubat tarihinde malzeme alımının durdurulması yolunda aldığı kararı, uygulanması için Ardeşen Kaymakamlığı'na iletti. DSİ'nin kararına rağmen sürdürülen malzeme alımı, tepkiler üzerine bir hafta sonra durduruldu.

Ardeşen İl Genel Meclis üyesi CHP'li Mustafa Buçan da, sosyal medya hesabından, durdurma kararını geç uyguladığı gerekçesiyle Ardeşen Kaymakam'ı Emrah Yılmaz için, 'İlçeye ihanet ediyor' ve 'Vali, Kaymakam, Belediye Başkanı üçgeni kurdu' paylaşımında bulundu. Buçan paylaşımına, 'Hırsız var' yorumu yazan bir kişiye ise, 'Ama ne hırsız' cevabı verdi. Bu paylaşımlar sonrası Ardeşen Kaymakamı Emrah Yılmaz ile Ardeşen Belediye Başkanı AK Partili Hakan Gültekin'in şikayeti üzerine Buçan hakkında Pazar 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde 'Hakaret' suçlamasıyla dava açıldı. Bugün görülen davanın ilk duruşmasını CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek de izledi.

DAVA ERTELENDİ

Ardeşen Belediye Başkanı Hakan Gültekin'in katılmadığı duruşmada hazır bulunan Ardeşen Kaymakamı Emrah Yılmaz, şikayetinin arkasında olduğunu söyledi. Mustafa Buçan da, Kaymakam için kullandığı 'ihanet ediyor' sözünün ağır olduğunu belirterek özür diledi, 'hırsız' kelimesini ise Kaymakam ve Belediye Başkanı için kullanmadığını anlattı. Duruşma 16 Aralık tarihine ertelendi.

Pazar Adliyesi önünde açıklama yapan Ardeşen İl Genel Meclis üyesi CHP'li Mustafa Buçan, Fırtına Vadisini korumanın görevleri olduğunu belirterek, "Bu doğayı koruyacağız. Biz kaçak malzeme alımını durduruyoruz, onlar başlatıyor. Elimizi kolumuzu bağlamak için hakkımızda dava açtılar. Davayı açan hakim ve savcı FETÖ'den tutuklandı. Milletin, devletin malını çalanlara karşı mücadelemiz sürecek" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek de, "FETÖ gibi kanserli bir hücreyi içerisinden atmış yargının adaleti hükmetmesidir. Burada bir kasıt yok ve mahkemenin Buçan hakkında beraat kararı vermesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dursun Çiçek Çamlıhemşin Ardeşen Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title