Haberler

Görüntülü Haber) CHP Düzce İl Başkanı'na Saldırıda 3 Sanığın Yargılanmasına Başlandı

DÜZCE'de, CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan'ı sokak ortasında tekme tokat döven Cihan Cengiz ve Raşit Aydın ile dayak anına ilişkin videoyu sosyal medya hesabından paylaşan İsa Üçüncüoğlu'nun tutuksuz yargılanmasına başlandı.

DÜZCE'de, CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan'ı sokak ortasında tekme tokat döven Cihan Cengiz ve Raşit Aydın ile dayak anına ilişkin videoyu sosyal medya hesabından paylaşan İsa Üçüncüoğlu'nun tutuksuz yargılanmasına başlandı.

Olay, geçen 25 Mart'ta Eski Bolu Caddesi'nde meydana geldi. Cihan Cengiz, otomobili ile İl Başkanı Zekeriya Tozan'ın aracına arkadan çarpıp, ardından yanındaki Raşit Aydın ile birlikte "Sen vatan hainisin" diyerek Tozan'a saldırdı. Tozan, aldığı yumruk ve tekme darbeleriyle hafif yaralanırken, dönemin Osmanlı Torunları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İsa Üçüncüoğlu dayak anına ilişkin videoyu sosyal medya hesabında, " Düzce'de hain, ajan, vatana ihanet eden CHP İl Başkanını istemiyoruz" notuyla paylaşmıştı. Olayın ardından tutuklanan 3 kişiden önce Cihan Cengiz ve Raşit Aydın, bir süre sonra da İsa Üçüncüoğlu avukatlarının yaptığı itiraz üzerine tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 3 kişinin, Düzce 6'ncı Asliye Ceza Mahkemesi'nde, 'Halk arasında korku panik yaratmak amacıyla eylemlerde bulunmak', 'Basit yaralama' ve 'Tehdit' suçlamasıyla yargılanmalarına başlandı. Duruşmada sanıklardan İsa Üçüncüoğlu ile Cihan Cengiz hazır bulunurken Raşit Aydın katılmadı. Duruşmada hazır bulunan CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan'a CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, CHP Milletvekilleri Muharrem İnce, Tanju Özcan, Yaşar Tüzün, Mahmut Tanal, Oğuz Kaan Salıcı, Tahsin Tarhan, Onursal Adıgüzel, Okan Gaydancıoğlu, Eren Erdem ve Zeynel Emre de destek verdi. Sanıklardan İsa Üçüncüoğlu savunmasında, söz konusu kavga olayına karışmadığını belirterek, "Ben olay olduktan sonra kazayı görüntülemek için cep telefonumdaki kamerayı açtım. O sırada Raşit ile kazaya karıştığımız diğer şahıs arasında kavga olayı meydana geldi. Raşit ilk vurduktan sonra Cihan olayı ayırmak için mi girdi yoksa o da kavga etmek mi istedi bilemiyorum. Her şey bir anda olup bitti" dedi.

İl Başkanı Zekeriya Tozan ise saldırının planlı ve organize bir şekilde gerçekleştiğini ileri sürerek sanıkların cezalandırılmasını istedi. Duruşma ertelendi. Duruşma çıkışında açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, bu saldırının CHP'nin kurumsal kimliğine yapıldığını söyledi. Cankurtaran, şöyle konuştu:

"Verilen ifadeler, sanıkların davranışları itibariyle bunun sıradan bir kaza olmadığı, tamamen planlanmış, örgütlenmiş olduğu ortadadır. Partimize ve şehit cenazelerine yapılan provokasyonlar ve genel başkanımıza yönelecek kadar ileri giden saldırılar göstermektedir ki bu suç gizli bir ajandanın örgütlenmiş kısmının suçudur. Bu suçu işleyenler öncesinde ve sonrasında kiminle irtibatta bulunmuşlardır? Güvenlik güçleri bunun araştırmasını yapmış mıdır? Planlı olarak işlendiği açık olan olayda acaba gizli bir el var mıdır? Azmettiriciler neden bulunamamıştır? Azmettiriciler korunmakta mıdır? Bu olayı sadece bir kaza suçu olarak göstermek mümkün değildir. Bu resmen planlamış organize edilmiş bir saldırıdır. Biz bu davanın peşini bırakmayacağız. Adaletin hukukun yerine geleceği inancındayız." - Zce

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cankurtaran Aydın Düzce Bolu Politika Güncel Haberler

title