Haberler

Görüntülü Haber) Bakan Albayrak: O Altın Nesil, Hain Nesil Çıktı (3)

KÖPRÜLÜ KAVŞAK AÇILIŞI YAPTI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Gaziantep'te, Büyükşehir ve Şahinbey belediyelerinin işbirliğiyle yapılan köprülü kavşağın açılışını yaptı. Açılış öncesinde konuşan Bakan Albayrak, 15 Temmuz'un Türkiye'de bir dönüm noktası olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"15 Temmuz, bu toprakların, bu milletin, bu ülkenin kaderinde çok ama çok büyük bir kırılmanın yaşandığı, sadece ülke ve bölgenin değil, dünyanın da kaderinde çok önemli bir yer edecek olan bir sürecin bir başlangıcı oldu. Hele de bu coğrafya için 200 yıldır farklı senaryolar üzerinden bölgeleri, ülkeleri, toplumları dizayn eden üst akılların projelerini, elhamdülillah 15 Temmuz'da alaşağı ettiniz. Tarih, artık başka bir şekilde cereyan ediyor ve edecek. Bu şuur noktasında başka bir yöne doğru akacak. Darbeler, yasaklar, müdahaleler ne olursa olsun hizmet etmeye devam diyoruz. Emin olun aynı şekilde hizmet etmeye devam ediyoruz. Bu değişim ve dönüşümün ülkenin yerli kaynaklarını çok daha somut bir şekilde ülke ekonomisine kazandırıp, hele de enerjide petrol ve gazımızın neredeyse yüzde 95'ini ithal ediyoruz. Yerli kaynaklara daha çok eğilerek, çok daha fazla yatırımın büyümesini her geçen gün daha ileriye taşımak, daha fazla çalışan Türkiye'ye enerji sektöründe de, enerji noktasında da daha fazla yatırıma dönüştürerek çalışmak zorundayız. İnşallah bu çerçevede Enerji Bakanlığı olarak sadece yatırımlara değil, bu yatırımların ülke ekonomisine daha ucuz ve uygun bir şekilde, yerli üretime dönüşebilir şekle dönmesi için daha çok çalışacağız. İşte bunun ilk semerelerini geçtiğimiz hafta doğalgaza yaptığımız indirimle almış durumdayız. Sadece sizlere değil, sadece tüketim noktasında bireylere değil; Gaziantep üretim şehri, sanayi ve ticaret şehri, bunun en büyük hammaddesi olan enerji ve doğalgazdaki indirim inşallah, verimlilik olarak, istihdamın artması olarak, Antep'e de daha pozitif bir şekilde yansıyacak. Amacımız ülkenin enerji ve arz güvenliğini yerli ve yenilenebilir kaynakla dışarıya minimum düzeyde bağımlı olarak ülkemizi çok daha ileriye muasır medeniyetler düzeyine taşımak. Söylenecek söz çok ama Antep'e söyleyecek söz yok."

Konuşmasının ardından Bakan Albayrak'a, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin tarafından mozaikten yapılan tablo hediye etti. Bakan Albayrak, daha sonra beraberindekilerle birlikte köprülü kavşağın açılışını yaptı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şahinbey Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title