Haberler

Görüntülü Haber) Antalya'daki Huzurevinde Kötü Muamele İddialarına Soruşturma

ANTALYA'da özel bir huzurevinde kalan yaşlılara kötü muamele yapıldığı iddialarıyla ilgili Antalya Valiliği soruşturma başlattı.

ANTALYA'da özel bir huzurevinde kalan yaşlılara kötü muamele yapıldığı iddialarıyla ilgili Antalya Valiliği soruşturma başlattı. Huzurevinin bir eski çalışanı tarafından kaydedilen görüntülerde, yatağı ve bacağındaki yarayı karıncalar sarmış yaşlı kadının hali yer aldı. İddiaları kabul etmeyen bakımevi sahibi, kovdukları kadın çalışanın intikam almaya çalıştığını ileri sürdü.

Konyaaltı İlçesi'nde 5 katlı, 50 bakıma muhtaç hasta ve yaşlının kaldığı bakımevinin eski çalışanı Songül K.'nın çektiği görüntülerde bir odada birbirine çok yakın yataklarda yatan yaşlı ve hastaların çok zayıf oldukları görülüyor. Cilt kanseri olduğu için yüzünün sağ tarafı kulağına kadar büyük yarayla kaplanan ve iki gözü tamamen kör olan bir hastanın yatakta acı içinde kıvranması dikkati çekiyor. Görüntüler bir kadın hastanın ise yatağını ve bacağındaki yarayı karıncaların sardığı görülüyor.

Bu görüntülerin medyaya servis edilmesi ve internet sitelerinde yayınlanması üzerine Antalya Valiliği ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü soruşturma başlattı. Vali Yardımcısı Canan Hançer Baştürk'ün başkanlığındaki bir heyet bakımevinde incelemelerde bulundu. Yaklaşık 3 saat işletmede kalan heyet, daha sonra açıklama yapmadan ayrıldı.

BAKIMEVİ SAKİNİ İDDİALARI YALANLADI

Bakımevinde kalan yaşlılardan Mehmet Koçum ise iddiaların yalan olduğunu söyledi. Görüntülerdeki kişiyle aynı yerde kaldığını anlatan Koçum, bakımevinde sıkıntı yaşamadığını, sadece ev ortamını özlediğini aktardı.

Huzurevindeki görüntüleri cep telefonu kamerasıyla görüntüleyen 37 yaşındaki Songül K., 4 yıl çalıştıktan sonra işten ayrıldığı belirtti. Huzurevinde kalanlara kötü muamele edildiğini, akli dengesi yerinde olmayan hastalara şiddet uygulandığını ileri süren Songül K., "Şizofren hastalar dövülüyor. Bakımsızlıktan ölenler oldu. Hastalar fare ve böceklerle bir arada yaşıyor. Merkezde yoğun bakım ünitesi yok. Yoğun bakımlık hastalara bakılamıyor" dedi.

HASTALARIN YARALARINI KARINCA SARDI

Hastalara işkence edildiğini de gördüğünü iddia eden Songül K., şöyle dedi:

"Hastaları bankaya para almaya götürüp o paraları da kendi zimmetlerine geçiriyorlar. O paraların hepsi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından geliyor. Hastalıktan çok ölenler oldu. Hastaların yaraları el girecek kadar oyuluyor. O yaraları iyileştirecek hiçbir şey yok. Ahmet amca var. Yüzü açıkta ve çok kötü kokuyor. Tek kişi kalması gerekirken başkalarıyla bir arada kalıyor. Elmas teyze vardı alzheimer hastası, karıncalar sarmıştı. Hamam böcekleri var. Hastanın birinin yatağının altında yuva yapmış."

Songül K., işten ayrıldıktan sonra konuyla ilgili Antalya Sağlık İl Müdürlüğü'ne, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na ve Başbakanlık İletişim Merkezi'ne şikayette bulunduğunu da söyledi.

İDDİALAR ART NİYETLİ

Bakımevi sahibi Nuriye Çalış, söz konusu görüntüleri çeken kadını kendilerinin işten çıkardığını söyledi. Çalış, "Görevini ihmal ediyordu. Personelle geçinemiyordu. Görev yerini izinsiz defalarca terk etti. Biz de iş akdini fesh ettik. Şimdi intikam almak amacıyla kurgulanan görüntüleri servis ediyor" dedi.

Skandal olarak nitelenen görüntüleri internet ortamında izlediğini ve şaşkınlıkla karşıladığını belirten Çalış, şunları söyledi:

"Montaj mıdır bilemiyorum ama öyle bir görüntü bizim bakımevimizde söz konusu değil. Hatta şu anda hastanın yüzünde yara bile yok. O hastamızın yüzünde cilt kanseri var. Özellikle birileri o karıncaları toplamış, sanki o bölgeye bal sürülmüş gibi. Sonra da görüntüsü alınmış olabilir. İşletmemiz bakım ve hijyen koşulları konusunda iyidir. Bu konuda titiz davranıyoruz. İşletmemizde yaşlılara kötü muamele yapılması söz konusu bile olamaz. Bu iddialar art niyetli ve asılsız. İsteyen herkes gelip çalışma ortamımızı görebilir." - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Antalya Valiliği Konyaaltı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title