Haberler

"Görmezden Gelmeyelim" Kampanyasını Hayata Geçiriyor

Güncelleme:

Abdi İbrahim Otsuka Dünya Akıl Sağlığı günü kapsamında dünyaca ünlü vücut boyama sanatçısı TrinaMERRY'i ağırlayarak "Görmezden Gelmeyelim" kampanyasını başlatıyor.

Abdi İbrahim Otsuka hayatın içinde kalmak isteyen şizofreni hastalarına dikkat çekebilmek ve onların toplumda var olabilmelerini desteklemek amacıyla "Görmezden Gelmeyelim" kampanyasını hayata geçiriyor.

Kampanya kapsamında birçok etkinliğe imza atacak olan Abdi İbrahim Otsuka, her yıl 10 Ekim'de kutlanan ve bu yılki teması "Şizofreni ile Yaşam" olan Dünya Akıl Sağlığı günü için dünyaca ünlü vücut boyama sanatçısı TrinaMERRY'i ağırlıyor.

12 Ekim Pazar gününde gerçekleşecek olan aktivitede katılımcıların vücudu boyanacak ve boyanan modeller İstanbul silueti içerisinde gizlenerek, aslında hergün görüp görmezden gelinen gerçekleri sembolik olarak anlatacaklar.

Abdi İbrahim Otsuka "Görmezden Gelmeyelim" kampanyası ile şizofreni hastalığı hakkında doğru bilgilendirme yaparak farkındalığı arttırmayı, hastaların ve hasta yakınlarının karşılaştığı toplumsal önyargılar ile savaşmada onlara destek olmayı hedefliyor.

Kampanya,www.gormezdengelmeyelim.com,facebook.com/gormezdengelmeyelim

veyoutube.com/gormezdengelmeyelim kanallarından takip edilerek desteklenebilir.

Şizofreni; düşünüş, duyuş ve davranışlarda önemli bozuklukların görüldüğü, hastanın kişiler arası ilişkilerden ve gerçeklerden uzaklaşarak kendi dünyasında yaşadığı; tüm dünyada ırk, kültür, sosyalsınıftanbağımsızolarakher 100 kişiden 1'inde görülenbirruhsağlığıhastalığıdır. Tümdünyadayaklaşık 51 milyon, Türkiye'deise 600 bin civarında şizofrenihastasıolduğu bilinmektedir.

Dünya Akıl Sağlığı günü, Dünya Sağlık Örgütü tarafından dünya çapında ruh sağlığı konusunda farkındalığı arttırmak ve bu konuda gerçekleştirilen çalışmaların desteklenmesini sağlamak amacıyla her sene 10 Ekim'de kutlanıyor. Dünya Akıl Sağlığı günü, ruh sağlığı konularında çalışan tüm paydaşların dünya çapında akıl sağlığının korunması, hasta bakımı ve yeni teknolojiler hakkında farkındalık yaratılması için önemli bir fırsat sağlıyor.

Trina MERRY; "Benim tuvalim yaşayan ve nefes alan insanlar…"

Dünya çapında tanınan vücut boyama sanatçısı Trina MERRY, vücut boyama sanatı ile "kişiye özel bağ"ın sağlandığını belirtiyor. Vücut boyamanın belirgin bir insan deneyi olduğunu düşünen MERRY, "Benim tuvalim yaşayan ve nefes alan insanlar, bu da yaptığım işi aynı Tibet kum boyaması gibi geçici kılıyor, ben boyamayı bırakınca doku ve boya bozuluyor. Bu sebepten fotoğraf, yaptığım işi belgelemek için çok önemli bir parça. Teknolojiyle aynı perspektifi paylaştığımdan emin olmak istiyorum, bu yüzden fotoğrafçılarla yakından işbirliği içerisinde oluyorum." diyor.

Trina MERRY, dünyaca bilinen vücut boyama sanatçısı CraigTRACY'nin New Orleans'da bulunan galerisinde stajyer olarak görev aldı. Sinema mezunu olan MERRY, Hollywood'da önemli filmlerin ve TV showlarının sanat departmanında çalıştı. Sahip olduğu ödüller; Dünya Vücut Boyama Festivali 2014 "Installation Art" Ödülü, İnsan Motosiklet Projesi 2013 çeşitli birincilik ödülleri, Raw San Jose 2012 Yılın Görsel Sanatçısı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Abdi İbrahim İstanbul Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title