Haberler

Görmez, BM'ye "Birlikte Yaşama Ahlakını" Anlatacak

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Birleşmiş Milletler'de (BM) dünya liderlerine, bu yılki Kutlu Doğum Haftası'nın teması "Hazreti Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı"nı anlatacak.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Birleşmiş Milletler'de (BM) dünya liderlerine, bu yılki Kutlu Doğum Haftası'nın teması "Hazreti Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı"nı anlatacak.

Edinilen bilgiye göre, New York'ta 21-22 Nisan'da "Barışçıl ve Kapsayıcı Toplumların Geliştirilmesi ve Şiddete Varan Aşırıcılıkla Mücadele" başlıklı toplantı düzenlenecek.

Etkinliğin açılış konuşmasını, BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon ve BM Genel Kurul Başkanı Sam Kutesa'nın yapması öngörülüyor.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın da yüksek düzeyli tematik toplantının ilk gününde genel oturumda konuşacağı belirtiliyor.

İkinci günkü bölümde, farklı ülkelerden dini liderler hitap edecek. Görmez de BM'den aldığı davet üzerine, 22 Nisan'da, "Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı" konusunu gündeme taşıyacak.

BM'de İslam dünyasını temsil edecek Görmez, İslam'da birlikte yaşama ahlakı ve hukukunun kriterleri üzerinde yeniden düşünülerek varılan sonuçları, tüm dünyayla paylaşacak.

"Peygamberlerin getirdiği rahmeti yaymaya ihtiyacımız var"

Görmez, milletin yüreğindeki Peygamber sevgisini barışa, hakka, adalete dönüştürmek ve toplumsal barışı, rahmeti yeryüzüne yaymak için çaba gösterildiğini vurgulayacak.

Başkan Görmez, bu nedenle bu yılki Kutlu Doğum Haftası'nın ana temasını "Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı ve Hukuku" olarak belirlediklerini anlatacak.

Yaşanan acı hadiselerin başka dünyalarda korku, nefret ve düşmanlığa dönüştüğüne işaret edecek Görmez, "Bütün bu kini, nefreti ortadan kaldırmak için peygamberlerin insanlığa getirdiği o rahmeti yaymaya yeniden ihtiyacımız var" mesajını verecek.

Kaynak: AA / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Birleşmiş Milletler Mehmet Görmez Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title