Haberler

Görme Engellinin Okuma Azmi, Kariyerinde Başarıyı da Getirdi

Okuma yazmayı 24 yaşında öğrenen ve iki üniversite bitirerek azmiyle dikkatleri üzerine çeken görme engelli Durak Kocaseçer, 8 yıldır çalıştığı Çorum Milli Eğitim Müdürlüğündeki santral memurluğu görevinden Milli Eğitim Bakanlığı'nın "insan kaynakları" emrine şef olarak atandı Kocaseçer: "Benim hedefim.

GAZİ NOGAY - KEMAL KARADAĞ - Okuma yazmayı 24 yaşında öğrenen ve iki üniversite bitirerek azmiyle dikkatleri üzerine çeken görme engelli Durak Kocaseçer, 8 yıldır çalıştığı Çorum Milli Eğitim Müdürlüğündeki santral memurluğu görevinden Milli Eğitim Bakanlığı'nın "insan kaynakları" emrine şef olarak atandı.

Küçük yaşta geçirdiği rahatsızlık sonucu görme yetisini kaybeden 40 yaşındaki Kocaseçer, "serüven" olarak değerlendirdiği yaşamının değişik dönemlerine dair kesitleri AA muhabirine anlattı.

Okuma ve yazmayı 24 yaşında öğrendiğini ifade eden Kocaseçer, 16 yıllık eğitim hayatına ilkokul diplomasını alarak atıldığını, sonrasında ise ortaokul ve liseyi dışarıdan bitirerek devam ettiğini vurguladı.

Okuma azminin görme engeline rağmen hiçbir zaman tükenmediğini, eğitimini iki üniversite bitirerek taçlandırdığını belirten Kocaseçer, şunları kaydetti:

"Yedi yaşında geçirdiğim bir rahatsızlık nedeniyle görme yetimi kaybettim. Engelim hiçbir zaman yaşama tutunma hevesime engel olmadı, olamadı. Yaşadığım birçok sıkıntıya rağmen 2002 yılında ortaokuldan mezun olup, 2010 yılında ise lise eğitimimi tamamladım. Daha sonra Adalet Meslek Yüksekokulunu bitirdim. Son olarak Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun olarak lisans eğitimimi tamamladım."

Hizmetli olarak başladığı memuriyette şefliğe yükseldi

Memuriyet hayatına 2004 yılında Sivas'ın Yıldızeli ilçesi Milli Eğitim Müdürlüğünde hizmetli kadrosundan girerek başladığını ifade eden evli ve iki çocuk babası Durak Kocaseçer, "2006 yılında geldiğim Çorum'da, İl Milli Eğitim Müdürlüğünde santral memuru olarak görevime devam ettim. 10 yıllık memuriyet hayatımda azmimi hiç kaybetmedim. Geçtiğimiz eylül ayında görevde yükselme sınavına girerek 'şef' unvanı aldım. Bu yeni görevim nedeniyle de Milli Eğitim Bakanlığı'nın 'insan kaynakları' emrine atandım. Çorum Milli Eğitim Müdürlüğündeki görevim sona ermiş oldu. İlerleyen günlerde Ankara'daki yeni görevime başlayacağım" dedi.

"Bende hedef bitmez"

Görme engelinin işini yapmasına hiçbir zaman engel olmadığının altını çizen Kocaseçer, hayat mücadelesine dair şu değerlendirmeleri yaptı:

"Memuriyet hayatımdaki hedefim, kurumda şef olmaktı. Bu hedefimi gerçekleştirdim. Bundan sonrası için daha farklı hedeflerim var. Belki bir şube müdürü belki de daha farklı bir görev için ter dökeceğim. Her zaman çıtayı yükseltirim. Benim hedefim devam eder, bende hedef bitmez, ömrüm sona erene kadar bu böyle devam edecek. Buradan tüm engellilere seslenmek istiyorum. Engelli olmak hiçbir şey. Yeter ki azim olsun. Azim olduktan sonra her şey olur. 'Ben görme engelliyim', 'zihinsel engelliyim', 'ortopedik engelliyim' demeyin. Çalışın, okuyun. Elinizden geldikçe çalışmaya devam edin. Allah sizi ödüllendirecek. Buna inanıyorum ve bunun ödüllerini aldım."

Çorum Milli Eğitim Müdürlüğündeki son iş gününde 8 yıllık mesai arkadaşları da Kocaseçer'i yalnız bırakmayarak veda ettikleri Kocaseçer'e yeni görevinde başarılar diledi. - Çorum

Kaynak: AA / Yerel

Çorum Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title