Haberler

Görme Engellilere Yardım Araba Kazandırdı

Altınokta Körler Derneğince görme engellilere yardım amaçlı düzenlenen ''Eşya Piyangosu'' çekilişinde, PTT memuru Tunç, araba kazandı Derneğin Genel Başkanı Sağlam, kampanyadan elde edilen gelirin görme engelli vatandaşların ihtiyaçları için harcanacağını söyledi.

Altınokta Körler Derneğince görme engellilere yardım amaçlı düzenlenen "eşya piyangosu" çekilişinde PTT memuru Menduh Tunç araba kazandı.

Altınokta Körler Derneği Genel Başkanı Suha Sağlam, yaptığı basın toplantısında derneğin yürüttüğü faaliyetler hakkında bilgi verdi.

Derneğin 2860 sayılı Yardım Toplama Yasası kapsamında dönem dönem kampanyalar düzenlediğini anlatan Sağlam, düzenlenen kampanyalardan elde edilen gelirle görme engellilerin ihtiyaçlarının karşılandığını söyledi.

Ankara Valiliği ve Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğünden alınan izin ile "eşya piyangosu" çekilişi düzenlediklerini hatırlatan Sağlam, çekilişe katılmak için alınan biletin tutarının 5 TL olduğunu kaydetti. Sağlam, kampanya kapsamında 81 bin 424 biletin satıldığını ifade etti.

Çekilişte araba, tablet bilgisayar, cep telefonu ve televizyon kazanma imkanının olduğunu belirten Sağlam, arabanın İstanbul PTT'de memur olan Menduh Tunç'a çıktığını söyledi.

Sağlam, basın toplantısının Tunç'a arabasını teslim etmek ve elde edilen gelirin nerelere harcandığını kamuoyuna duyurmak için düzenlediklerini kaydetti.

Arabayı kazanan Tunç da, böyle bir kampanyayla görme engelli vatandaşlara yardımcı olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Tunç, bu tip faaliyetlerle toplumda farkındalık yaratılmasının da önemine dikkati çekti.

Toplantının ardından Tunç, Genel Başkan Sağlam'dan arabasının anahtarını teslim aldı. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title