Haberler

Görme Engelliler Galata Köprüsü'nde Balık Tuttu

Geleneksel Altı Nokta Körler Vakfı Olta Şenliği için Galata Köprüsü’nde buluşan görme engelliler, ’engel tanımadıkları’ mesajını vermek için Haliç’e olta atıp balık tuttu.

Geleneksel Altı Nokta Körler Vakfı Olta Şenliği için Galata Köprüsü'nde buluşan görme engelliler, 'engel tanımadıkları' mesajını vermek için Haliç'e olta atıp balık tuttu. Doğuştan görme engelli olan Hatice Soyaslan, tuttuğu balıkları denize bırakarak yaşamalarını istediğini söyledi.

6'ncı Geleneksel Altı Nokta Körler Vakfı Olta Şenliği, bu yıl Galata Köprüsü'nde gerçekleşti. Vakfın İstanbul'daki birçok şubesinden etkinliğe katılan engelli vatandaşlar, çeşitli sivil toplum örgütlerinden gönüllülerin yardımıyla balık tuttu. Görme engelli vatandaşlar 3 Aralık Engelliler Günü'nden beri süre gelen etkinliklerden birinde daha engel tanımadıkları mesajını verdi. Renkli görüntülere sahne olan etkinliğe Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da katılıp balık tutanlara eşlik etti. Balık tutmanın görmekle değil, hissetmekle alakalı olduğuna vurgu yapan görme engellilerin, balık tutarken hayli mutlu oldukları görüldü.

"Onların hissiyatları çok güçlü"

Zafer Cengiz isimli görme engelli vatandaşla balık tuttuğu sırada açıklama yapan Başkan Demircan, "Onların hissiyatları çok güçlü. Olta üzerinden denizin altındaki alemle, oradaki varlıklarla irtibat kuruyorlar. Ama güçlü sezgileri var. Galata Köprüsü'ndeki bu etkinliği organize edenlere müteşekkirim. Hayatın içerisinde olmaları önemli. Buranın mesajı şu; bütün engellilerle hayat bir bütün, onlar da hayatın bir parçası. Sokakta, mahallede, balıkta, kahvede, her yerde hayatı beraber bölüşüyoruz" dedi. Başkan Demircan'ın eşlik ettiği Zafer Cengiz ise, heyecanını ve düşüncelerini, "İlk defa bu heyecanı deneyeceğim. Kendime güveniyorum. Kendime güvenmesem, burada ne işim var? Şu an heyecanlı bir bekleyiş var. Şu an hissediyorum, oltaya balık gelecek. Kıpırdama oluyor" diye ifade etti.

Tuttuğu balıkları denize bıraktı, "Yaşasınlar istiyorum" dedi

Doğuştan görme engelli olan ve hiç görmediği balıklara dokunmanın çok farklı bir his olduğunu söyleyen 16 yaşındaki Hatice Soyaslan, "İlk defa balık tutuyorum. Heyecanlıydım ve korkuyordum; çünkü balıklara dokunmak çok farklı bir his. Görme engelli olmak balık tutmaya engel değil" diye konuştu. Tuttuğu balıkları tekrar denize bırakan Soyaslan, "Yaşasınlar istiyorum. Balık tutup salmayanlar da vardır herhalde. Onlardan yeriz" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Altı Nokta Körler Vakfı İstanbul Galata Haliç Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title