Haberler

Görme Engelliler 2'nci Ligi'nde Büyük Mücadele

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu'nun düzenlediği Görme Engelliler Futbol 2'nci Lig maçlarının ilk yarısı Denizli'de başladı.

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu'nun düzenlediği Görme Engelliler Futbol 2'nci Lig maçlarının ilk yarısı Denizli'de başladı.

Sevindik Parkı'ndaki halı sahada gerçekleşen turnuvaya Ankara'dan 4, Denizli, İstanbul, Gaziantep, Ordu ve Samsun'dan 1'er olmak üzere 9 görme engelli futbol takımı katıldı. İkinci yarı maçları sonunda ilk sırayı alacak takımlar, görme engellilerin Süper Ligi olan Turkcell Sesi Görenler Ligi'ne yükselecek.

GÖZLERİNE BANT KONULARAK SAHAYA ÇIKIYORLAR

Topun içindeki bilyelerin çıkardığı ses ve kale arkalarındaki yönlendiricilerin yardımıyla sahada yönlerini bulan engelli futbolcular, 50 dakika süren müsabaka boyunca kazanmak için tüm güçlerini ortaya koyuyor. Bazıları çok az gördüğü için sahaya çıkmadan önce tüm engelli futbolcuların gözlerine bant konuluyor.

"SOSYAL HAYATA ENTEGRASYON SAĞLIYORUZ"

Denizli olarak böyle önemli bir organizasyona ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Denizli Görme Engeliller Spor Kulübü Başkanı Öztürk Özkan, "Spor, engellilerin sosyal hayata entegrasyonu açısından son derece önemli. Görme engelli çocuğu olan aileler, onları mutlaka spora yönlendirsin" dedi.

Futbol oynamanın, şut çekmenin, rakibi geçmenin, gol atmanın ya da golü önlemenin mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Denizli Görme Engelliler Futbol Takımı'nın kaptanı Süleyman Ünlüer ise, "Futbolu çok seviyorum. Denizli takımı olarak hedefimiz ligi şampiyon tamamlamak. Denizli'ye başka kentlerden gelen arkadaşlarımızla da iyi kaynaşıyoruz, dostluklar kuruyoruz" diye konuştu. Recep Aydemir ise, "Görmüyoruz ama kulağımız var, kalbimiz var. Kısacası diğer organlarımız çalışıyor. Futbol ve spor sevgisi ile hayata sımsıkı bağlı kalıyoruz" ifadesini kullandı. - Denizli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Denizli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title