Haberler

Yunanistan'ın Görme Engelli Milletvekili Sağlık Bakanı Oldu

Güncelleme:

Hafta sonu yapılan seçimlerden zaferle ayrılan Aleksis Çipras, kabine kurma çalışmalarına devam ederken, görme engelli Panagiotis Korumblis'i sağlık bakanlığına getirdi.

Yunanistan'da pazar günü gerçekleştirilen genel seçimlerde galip çıkmayı başaran Syriza Partisi lideri Aleksis Çipras, kabineyi kurdu.

ÜLKENİN İLK GÖRME ENGELLİ BAKANI

Tripras tarafından oluşturulan kabine de ilk defa bir görme engelli bakan görev yapacak. Panagiotis Korumblis ülkenin ilk görme engelli bakanı olarak tarihe geçti.

TÜRKİYE GÖÇMENİ ÇIKTI

Yunanistan medyasına göre ailesi Osmanlı döneminde Karadeniz kıyılarından Yunanistan'a göçen Pontuslardan olan 63 yaşındaki bakan, görme yeteneğini 10 yaşında İkinci Dünya Savaşı döneminden kalan bir bombanın patlaması sonucunda kaybetmiş.

Korumblis daha önce sosyalist parti PASOK'tan vekil olarak görev yapmış.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Yunanistan Sıkıcı Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (33)

ambulans şoförü:

yunanistanın görme engelli sağlık bakanı, uzman olduğu için buraya getirilmiştir, akp. nin sağlık bakanı sadece ortaokulda tayyipin imam hatipten sınıf arkadaşı olduğu için bakan olmuştur.

34
3
yanıtYanıtla
tamer:

niye şaşırıyoruz bizdede beyin özürlü yöneticiler var biz yine öndeyiz.

34
2
yanıtYanıtla
SEZOOO:

40 YAŞINDAKİ ADAMIN FİKRİNE BAKIN, BİZİMKİLERE DERS OLMALI. AKP LİLER HALEN PARTAL ATIYORLAR. NEYMİŞ EV ALACAKLARA YARDIMMIŞ. O PARAYI BEN BİRİKTİREBİLSEM ZATEN SİZİN YARDIMINIZA İHTİYAÇ KALMAZ. BU DEVİRDE NE İLE NASIL BİRİKİM YAPILACAK. VERGİ İLE MİLLETİN KAFASINI EZMİŞSİZNİZ. EV YAPTIRMAYA KALKSAN TAPU MASRAFI, CART, CURT DERKEN EVDEN PAHALLIYA PATLIYOR. MİLLETLE DALGA GEÇME AKP. AZICIK ONURLU KONUŞUN VE 40 YAŞINDAKİ ŞU ADAMDAN ÖRNEK ALIN.

24
2
yanıtYanıtla
ali:

sağlığı en iyi anlayan, sağlığını kaybedendir

23
0
yanıtYanıtla
BAKAN:

BİZİM MÜSLÜMANLARLA GAVUR DEDİGİMİZ ARASINDAKİ FARK BU İŞTE

21
0
yanıtYanıtla
SEZOOO:

YUNANİSTANI BATIRIR DEĞİLMİ AKP LİLER. BİR ÜLKEYİ BAKARA MAKARAYLA YÖNETMELİ

13
4
yanıtYanıtla
blinde man Mobil-ANDROID:

helal olsun be insana değer bu işte bizde de sokakta karşılaşınca lanetli gibi tavır. ben böyle gavurun elini öperim

15
1
yanıtYanıtla
SABIR TAŞI:

Bizim dalkavuklara da ne oluyor böyle!. . . Nedir bu Yunan hayranlığı!. . Nedir bu zafer çığlıkları, nedir bu kahraman ilan etmeler?!. . Ortada fol yok yumurta yok!. . İşler ters giderse cayma payı bırakın da yüzünüz olsun!. .

6
10
yanıtYanıtla
BAKAN:

YA BU ADAM NASIL BAKANLIK YAPACAK . BİZİMKİLER ĞİBİ ÇALMAYI BECEREMEZKİ.

8
7
yanıtYanıtla
BayburtluMobil-IOS:

Bizimkilerin ilk sorduğu soru kesin şudur; Adam kör nasıl çalcak?:)

11
4
yanıtYanıtla
Tüm 33 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title