Haberler

Yunanistan'ın Görme Engelli Milletvekili Sağlık Bakanı Oldu

Güncelleme:

Hafta sonu yapılan seçimlerden zaferle ayrılan Aleksis Çipras, kabine kurma çalışmalarına devam ederken, görme engelli Panagiotis Korumblis'i sağlık bakanlığına getirdi.

Yunanistan'da pazar günü gerçekleştirilen genel seçimlerde galip çıkmayı başaran Syriza Partisi lideri Aleksis Çipras, kabineyi kurdu.

ÜLKENİN İLK GÖRME ENGELLİ BAKANI

Tripras tarafından oluşturulan kabine de ilk defa bir görme engelli bakan görev yapacak. Panagiotis Korumblis ülkenin ilk görme engelli bakanı olarak tarihe geçti.

TÜRKİYE GÖÇMENİ ÇIKTI

Yunanistan medyasına göre ailesi Osmanlı döneminde Karadeniz kıyılarından Yunanistan'a göçen Pontuslardan olan 63 yaşındaki bakan, görme yeteneğini 10 yaşında İkinci Dünya Savaşı döneminden kalan bir bombanın patlaması sonucunda kaybetmiş.

Korumblis daha önce sosyalist parti PASOK'tan vekil olarak görev yapmış.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Yunanistan Sıkıcı Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (33)

ambulans şoförü:

yunanistanın görme engelli sağlık bakanı, uzman olduğu için buraya getirilmiştir, akp. nin sağlık bakanı sadece ortaokulda tayyipin imam hatipten sınıf arkadaşı olduğu için bakan olmuştur.

34
3
yanıtYanıtla
tamer:

niye şaşırıyoruz bizdede beyin özürlü yöneticiler var biz yine öndeyiz.

34
2
yanıtYanıtla
SEZOOO:

40 YAŞINDAKİ ADAMIN FİKRİNE BAKIN, BİZİMKİLERE DERS OLMALI. AKP LİLER HALEN PARTAL ATIYORLAR. NEYMİŞ EV ALACAKLARA YARDIMMIŞ. O PARAYI BEN BİRİKTİREBİLSEM ZATEN SİZİN YARDIMINIZA İHTİYAÇ KALMAZ. BU DEVİRDE NE İLE NASIL BİRİKİM YAPILACAK. VERGİ İLE MİLLETİN KAFASINI EZMİŞSİZNİZ. EV YAPTIRMAYA KALKSAN TAPU MASRAFI, CART, CURT DERKEN EVDEN PAHALLIYA PATLIYOR. MİLLETLE DALGA GEÇME AKP. AZICIK ONURLU KONUŞUN VE 40 YAŞINDAKİ ŞU ADAMDAN ÖRNEK ALIN.

24
2
yanıtYanıtla
ali:

sağlığı en iyi anlayan, sağlığını kaybedendir

23
0
yanıtYanıtla
BAKAN:

BİZİM MÜSLÜMANLARLA GAVUR DEDİGİMİZ ARASINDAKİ FARK BU İŞTE

21
0
yanıtYanıtla
SEZOOO:

YUNANİSTANI BATIRIR DEĞİLMİ AKP LİLER. BİR ÜLKEYİ BAKARA MAKARAYLA YÖNETMELİ

13
4
yanıtYanıtla
blinde man Mobil-ANDROID:

helal olsun be insana değer bu işte bizde de sokakta karşılaşınca lanetli gibi tavır. ben böyle gavurun elini öperim

15
1
yanıtYanıtla
SABIR TAŞI:

Bizim dalkavuklara da ne oluyor böyle!. . . Nedir bu Yunan hayranlığı!. . Nedir bu zafer çığlıkları, nedir bu kahraman ilan etmeler?!. . Ortada fol yok yumurta yok!. . İşler ters giderse cayma payı bırakın da yüzünüz olsun!. .

6
10
yanıtYanıtla
BAKAN:

YA BU ADAM NASIL BAKANLIK YAPACAK . BİZİMKİLER ĞİBİ ÇALMAYI BECEREMEZKİ.

8
7
yanıtYanıtla
BayburtluMobil-IOS:

Bizimkilerin ilk sorduğu soru kesin şudur; Adam kör nasıl çalcak?:)

11
4
yanıtYanıtla
Tüm 33 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title