Haberler

Görme Engelli Judocular, Olimpiyata Hazırlanıyor

Görme Engelli Kadın Judo Milli Takımı, 2016 Rio Paralimpik Yaz Oyunları'nın hazırlıklarını sürdürüyor.

Görme Engelli Kadın Judo Milli Takımı Teknik Direktörü Şengül Demiral, ay-yıldızlı ekibin Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğündeki antrenmanının ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rio'daki oyunların hazırlıklarını ara vermeden sürdürdüklerini söyledi.

Son olarak Avrupa Şampiyonası'nda mücadele ettiklerini hatırlatan Demiral, "Geride kalan yıl, 25-27 Kasım'da gerçekleşen şampiyonada 70 kiloda Mesme Taşbağ, Avrupa şampiyonu oldu. 48 kiloda Ecem Taşın, 57 kiloda ise Zeynep Çelik ve Gülhan Kılıç Avrupa üçüncülüğüne ulaştı" diye konuştu.

Şampiyonada, 2016 Rio Paralimpik Yaz Oyunları için kota puanlarını elde ettiklerini anlatan Demiral, şunları kaydetti:

"Çalışmalarımızı her zaman olduğu gibi Edirne'de sürdürüyoruz. Burada partner sporcular milli takıma destek veriyor. Mart ayının ilk haftası Brezilya'da uluslararası bir turnuvamız var. Orada test müsabakaları yapacağız. Daha sonraki süreçte de özel hazırlık programımızı uygulayacağız. Rio Olimpiyatları'nda ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz. Bizim amacımız gittiğimiz her sıklette olimpiyat şampiyonluğunu yakalamaktır. Bunun için çok detaylı çalışıyoruz. Detaylı çalışma bize olimpiyat şampiyonluğunu getirecek. Gençlik Spor İl Müdürlüğü, Görme Engelliler Spor Federasyonu ve Trakya Üniversitesi milli takımımıza büyük destek veriyor, teşekkür ediyoruz"

Milli Sporcu Ecem Taşın ise hedeflerinin Rio Olimpiyatları'nda madalyaları toplayarak Türk bayrağını göndere çekmek olduğunu belirtti.

Kaynak: AA / Spor

Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title