Haberler

Görme Engelli Eğitmen 19 Yılda 3 Bin 500 Kişiye Bağlama Öğretti

Tokat'ta görme engelli 40 yaşındaki Erdal İleri, 19 yıldır görev yaptığı Tokat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Gençlik Merkezi'nde kursa katılan 3 bin 500 kişiye bağlama çalmayı öğretti.

Tokat'ta görme engelli 40 yaşındaki Erdal İleri, 19 yıldır görev yaptığı Tokat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Gençlik Merkezi'nde kursa katılan 3 bin 500 kişiye bağlama çalmayı öğretti.

Tokat'ta kent merkezinde yaşayan evli 2 çocuk babası Erdal İleri, doğuştan görme engelli olarak dünyaya geldi. Çocukluğunda müziğe ilgi duyan İleri, daha sonra arkadaşlarının vasıtasıyla bağlama ile tanıştı. Bir süre sonra bağlama çalmayı öğrenen Erdal İleri, bunu geliştirerek 21 yaşında Tokat Gençlik Merkezinde bağlama kursunda eğitmen olarak göreve başladı. 19 yıldır burada görev yapan Erdal İleri, bu süre içerisinde 3 bin 500 kişiye bağlama kursu verdi.

'KENDİMDE BÖYLE BİR YETENEK GÖRDÜM'

Engelli insanlarda bazı yeteneklerin daha yoğun olduğunu belirten İleri şunları anlattı:

"Dünyaya açık olmanız, insanlarla, kendinizle barışık olabilmeniz için bir şeylerle uğraşıp kendinizi eğitip yetiştirmeniz gerekiyor. Ben kendimde müziğin daha ağırlıkta olduğunu hissettim ve bu yönde kendime bir kapı araladım ve yetiştirdim. Baktım bildiklerimi aktarabiliyorum. Kendimde böyle bir yetenek gördüm ve ondan sonra gençlik merkezine müracaat ettim. O günden belli gençlerimize faydalı olmaya çalışıyorum. Çocuklar bizden memnun, biz de onlardan fazlasıyla memnunuz. Yani hiçbir sıkıntımız yok."

Yetiştirdiği kursiyerlerin bir çoğunun Güzel Sanatlar Fakültesi'ni kazanarak müzik eğitimlerini geliştirdiğini belirten İleri, "İnsanların engelli olması hiç bir şeye engel değil. İnsanlara bir şeyler öğretmek, birşeyler kazandırmak kendi adıma gurur verici" diye konuştu.

Gençlik Merkezi Müdürü Selahattin Arslan ise, Erdal İleri'nin uzun yıllardır bağlama kursu verdiğini ve kendisinden son derece memnun olduklarını dile getirdi. - Tokat

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bağlama Tokat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title