Haberler

Görme Engelli Dağcı Türgök İçin Tırmanıyor

Güncelleme:

Necdet Turhan, ABD'de yaşayan Türklerin oluşturduğu Bridge To Turkey Grubu desteğiyle ve bu grup gönüllülerinden Hakan İnanoğlu'nun ekip liderliğinde ODTÜ Dağcılık Kolu  Antrenörü Nevzat Öntaş ve ODTÜ  Dağcılık Kolu eski danışmanı Doğan Çömez ve  İlker Tünay'ın da yer aldığı  Colarado Ekibi ile 17-22 Temmuz tarihleri arasında tırmanışını gerçekleştirecek. Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı Kabartma Kitap Projesi'ne destek  sağlamak amacıyla tırmanışını gerçekleştirecek olan Necdet Turhan, 4280 m.  Sherman Zirvesi'ne   tırmanarak projeye destek sağlamak dışında 2002 Yılında New York Maratonu'nu koşarak başladığı Beş Kıtada Beş Maraton Beş Zirve Projesi'nin dağlar serisinin dördüncü  etabını da gerçekleştirmiş olacak.

Tırmanış ekibi Aynı zamanda "Dağa Göz Değil Yürek Tırmanır", "Görme Engelliler İçin Bir Mum da Siz Yakın"  pankartları  ile birlikte kendiside görme engelli olan TÜRGÖK Kurucusu Gültekin Yazgan'ın anısına hazırlanılmış portresini zirve noktasına ulaştırmayı amaçlıyor. görme engelli dağcı sponsor  desteği bulması halinde Avustralya  Kıtası'nın en yüksek noktası KOSCIUSZKO Zirvesi'ne yapacağı  tırmanış ile Beş Kıtada Beş Maraton Beş Zirve Projesi'ni Avustralya'da  tamamlamayı planlıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Avustralya Spor Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title