Haberler

Görme Engelli Çiftin Bebek Sevinci

Güncelleme:

Başta aileleri karşı çıkmasına rağmen onları ikna edip 14 ay önce evlenen engelli çift, sağlıklı dünyaya gelen bebeklerine "İsmail Kerem" adını verdi.

Görme engelli çiftin bebek sevinci- Başta aileleri karşı çıkmasına rağmen onları ikna edip 14 ay önce evlenen engelli çift, sağlıklı dünyaya gelen bebeklerine "İsmail Kerem" adını verdi- Anne Hacı Hanım Özdemir: "Çok mutluyum. Böyle bir şeyi hiç beklemiyordum çünkü kan değerlerim çok aşırı düşüktü. Mucize gibi geldi"- Baba Mustafa Özdemir : "Allah nasip ederse o bizim gözümüz, elimiz, ayağımız olacak. Çok güzel bir duygu" İnegöl ilçesinde, 14 ay önce evlenen görme engelli Hacı Hanım (24) ve Mustafa Özdemir (32) çifti, dünya gözüyle göremeseler de dokunup seslerini işittikleri bebeklerini kucaklarına almanın mutluluğunu yaşıyor.AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Tokat'ta yaşayan Hacı Hanım ile Kütahya'nın Domaniç ilçesinde ikamet eden Mustafa Özdemir, Ankara'da üç yıl önce Yeni Mahalle Görme Engelliler Okulundaki bilgisayar kursunda tanıştı.Kurs bittikten sonra bir yıl telefonla görüşen çift, daha sonra evlenmeye karar verdi ancak aileleri buna karşı çıktı. Kendi başlarına yemek bile yapamayacaklarını ileri süren ailelerine kararlı olduklarını ispatlamak için yemek kursuna gittiler. Zor da olsa ailelerini ikna eden çift, 14 ay önce evlendi ve İnegöl'de yaşamaya başladı.İlçede bir kamu kuruluşunda memurluk yapan Hacı Hanım Özdemir, 10 Aralık'ta İnegöl Devlet Hastanesi'nde 3 kilo 300 gram ağırlığında, 51 santimetre boyunda bir erkek bebek dünyaya getirdi."İsmail Kerem" adını verdikleri bebeği kucaklarına alan çift, dünya gözüyle göremeseler de ona dokunup seslerini işitince en büyük mutluluklarını yaşadığını ifade ediyor.- Çiftin dünyası "İsmail Kerem" ile aydınlandıHacı Hanım Özdemir, doğuştan görme engelli olduğunu ve çocukluğunun önemli bölümünün özel yatılı okullarda geçtiğini söyledi.Anne olmayı büyük bir mutluluk olarak nitelendiren Özdemir, "Çok mutluyum. Böyle bir şeyi hiç beklemiyordum çünkü kan değerlerim çok aşırı düşüktü. Mucize gibi geldi. Bunda da bir hikmet var, biliyorum. Allah'tan tek dileğimiz, hayırlı bir evlat olsun. Bize göz kulak olsun. Gözümüz olsun. Oğlumuza İsmail Kerem adını verdik. İsmail, eşimin babasının adı. Kerem'i de ikimiz seçtik" diye konuştu.Mustafa Özdemir ise görme yetisini 25 yaşında, yakalandığı hastalık nedeniyle kaybettiğini anlattı.Engelli olduktan sonra hayata küsmediğini, hep mücadele ettiğini vurgulayan Özdemir, şunları kaydetti: "Gözlerimi kaybetmemin nedenine teşhis koyamadılar. Başta MS dediler. Ondan sonra optik atrofi diye geçti. Bir şekilde sağ gözümde başladı. Yavaş yavaş 8-9 ay içinde gözlerim kapandı. 'Göz siniri kuruması' diye geçiyormuş. Yurt dışında tedavisi var mı hiç bilmiyorum. İmkan varsa tedavi olmak isterim. Görme engelli olduğumuz için konuşarak eşimle birbirimize bağlanıyoruz. Baba olunca mutluluktan gözyaşlarıma hakim olamadım. Çok şükür çocuğumuz oldu. O bambaşka bir şey. Allah'a şükür sağlığı da yerinde. Onun tarifi bambaşka. Allah nasip ederse o bizim gözümüz, elimiz, ayağımız olacak. Çok güzel bir duygu." .

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Mustafa Özdemir İnegöl Bebek Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title