Haberler

Görme Engelli Babalarıyla Gurur Duyuyorlar

METİN ÖZMEN - Batman'da 22 yıl önce güvenlik korucusu olarak katıldığı terör operasyonunda yaralanarak görme yetisini kaybeden gazi Servet Çiftçi, çocukları için yaşama sımsıkı sarılıyor.

Sason ilçesine bağlı Taşyuva köyünde oturan 10 çocuk babası 46 yaşındaki Çiftçi, 1995 yılında güvenlik korucusu olarak görev yaptığı sırada terör örgütü PKK'nın tuzakladığı mayının patlaması sonucu 2 gözünü kaybetti.

Uzun süre tedavi gören Çiftçi, sahip olduğu 10 çocuğu için hayata sımsıkı sarılarak yılmadan mücadele ediyor. Çiftçi'nin çocukları ise terörün kararttığı hayatına rağmen yaşama dört elle sarılan babaları ile gurur duyuyor.

Çiftçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, babalığın sadece maddiyatla, güçle sağlanmayacağını, baba olmanın aile bağlarını korumaktan geçtiğini söyledi.

Köyde yuvasını kurarak evlendiğini, bahçe ekip, hayvancılık yaptığını, ekmeğini çalışarak, çabalayarak kazanmaya çalıştığını anlatan Çiftçi, "Bizler zamanında açlık ve yokluk gördük ama aynısını evlatlarımız görmesin diye çok mücadele ettik. Köyde yol yoktu. Sırtımıza aldığımız yükleri eve taşıyorduk. Çocuklarım aç kalmasın diye sırtımdaki çuvalı onurumla taşıdım. Çalışmak ayıp değil. Bu sayede çocuklarımı kimseye muhtaç etmedim." dedi.

Bu vatanın bir evladı olarak yurdunu korumak için 1993 yılında güvenlik korucusu olmak için başvurduğunu anımsatan Çiftçi, alınması üzerine çok mutlu olduğunu kaydetti.

"Bu vatan bu memleket için can bile verilir"

Birkaç yıl görev yaptıktan sonra 1995 yılında Çılkas Dağlarında terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda patika yola döşenmiş mayına bastığını ve yaralandığını anlatan Çiftçi, Diyarbakır'da tedavi altına alındığını ancak 2 gözünü kaybettiğini bildirdi.

"Bu vatan bu memleket için can bile verilir. Gözlerim görmüyor. Herkesin gördüğü güzellikleri ben göremiyorum. 22 yıldır her şey karanlık ve zifiri. Ama bundan 22 yıl önce her şeyi yaşadım şu an sadece bunları hissediyorum." diyen Çiftçi, terörün kararttığı hayatına rağmen çocukları için yaşama dört elle sarıldığını aktardı.

"Çocuklarınıza sahip çıkın"

Hayatta her şeyin sağlıkla başladığını, en büyük dileğinin çocuklarının sağlıklı ve huzurlu olması olduğunu ifade eden Çiftçi, şöyle devam etti:

"Ben şu halimde bile elimden gelen desteği çocuklarıma verdim, bundan sonra son nefesime kadar da vereceğim. Çocuklarım için yeri geldi çobanlık yaptım, sırtımda taş taşıdım. Çalıştım güzeli doğruyu onlara kazandırdım. Onlar da torunlara ve nesillere bunu aktarsınlar. Babayım, 22 yıldır bu hayatta mücadele veriyorum. Ama hala endişelerim ve korkularım var. Çocuklarımı okuttum, boğazımızdan kısıp onları okuttum. Devlette millete hayırlı olsun istedik. Devletimizden dileğim çocuklarıma destek çıksınlar. İlk önce evlatlarım daha sonra kendimi düşünürüm. Ailemle dostlarımla bu şekilde de mutluyum. Her şey geçmiş bir film şeridi gibi gözümün önünde canlanıyor. Hislerim çok kuvvetli. Babalara mesajım, çocuklarınıza sahip çıkın. Onlara doğruyu aşılayın."

"Babamızla onur ve gurur duyuyoruz"

Çiftçi'nin eşi Ayşe Çiftçi de eşinin çocuklarına her zaman şefkatle baktığını, her zaman çocukları için mücadele ettiğini söyledi.

"Eşim çok anlayışlı iyi biridir. Çocukları için çok emek verdi. Hala da vermeye devam ediyor. Onun gölgesi dahi evimize ocağımıza huzur veriyor. Çocukların her ihtiyacını karşılıyor. Onları kimseye muhtaç ve mağdur bırakmıyor." diyen Çiftçi, çocuklarını büyütmek için büyük emek verdiğini dile getirdi.

Çiftçi'nin oğlu Recep Çiftçi ise şöyle konuştu:

"Biz evlatları olarak babamızla onur ve gurur duyuyoruz. Bizi bugüne kadar kimseye muhtaç etmedi. Bir babanın yapabileceğinden çok daha fazlasını yaptı. Babalık sadece maddi güçle eline poşet alıp evin yolunu tutmakla olmuyormuş. Babam her zaman hem maddi hem manevi her desteği sağladı. Ona ne kadar teşekkür etsek azdır."

Kaynak: AA / Güncel

Batman Sason PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title