Haberler

Görme Bozukluğu Olan Öğrenciler Teşhis Edilecek

Bartın Valiliği koordinasyonunda yapılacak olan proje ile 800 öğrenci taramadan geçirilerek, olası görme engelli olabilecek olan öğrenciler tedavi altına alınacak.

Bartın Valiliği koordinasyonunda yapılacak olan proje ile 800 öğrenci taramadan geçirilerek, olası görme engelli olabilecek olan öğrenciler tedavi altına alınacak.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın Engeliler Destek Programı (EDES) kapsamında, Bartın Valiliği koordinasyonunda yürütülecek olan 'Görme Engelini Görerek Aşalım' projenin başlangıç töreni yapıldı. Bartın Kültür Merkezi'nde yapılan törene, Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, İl Jandarma Komutanı Albay Tekin Aktemur, Bartın Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Osman Açıkgöz, Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Güneş, İl Sağlık Müdürü Dursun Koç, İŞKUR İl Müdürü Ramazan Erdim ve öğrenciler katıldı. Görme engelliliği konusunda farkındalık oluşturmak istediklerini söyleyen proje koordinatörlerinden Aslıhan Yılmaz, projenin 800 öğrenciyi kapsayacağını ve erken teşhisle olası engelliliğe çözüm bulmaya çalışacaklarını söyledi.

ERKEN TEŞHİS YAPILACAK

Proje kapsamında ailelerin ve öğretmenlerin de eğitimden geçirileceğini belirten Aslıhan Yılmaz şöyle konuştu: "Bartın'da Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından 'Görme Engelini Görerek Aşalım' projesi kapsamında Fatih İlk ve Orta Okulunda yaklaşık 800 öğrenci göz kontrolünden geçirilip, görme kusurları olan öğrenciler tedavi edilecek. Proje kapsamında aynı zamanda Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyeleri tarafından öğrencilere göz sağlığı ve öğrenmeyle ilişkisi konularında, eğitim verilecek. Yine Bartın Sağlık Müdürlüğü tarafından da öğrenci velilerine yönelik sağlık okuryazarlığı, göz sağlığı ve görme engelinin yaşam boyu etkileri konularında bilgilendirmeler yapılacak. Yine Bartın'daki okullarda görev yapan öğretmenlere yönelik hafıza teknikleri ve sağlık okur yazarlığı, görme ve öğrenme ilişkisi konularında eğitimler verilecek. Daha sonra görme kusuru olan öğrenciler, Bartın Devlet Hastanesinde tedavi altına alınacak. Kolaylıklar Polikliniği açılacak Projenin diğer etkinlileri kapsamında ise Bartın Devlet Hastanesinde engelli hastaların sağlık hizmetine kolay ulaşımını sağlamaya yönelik kolaylıklar polikliniği faaliyete başlayacak. Kolaylıklar polikliniğinde hasta karşılama ve yönlendirme görevini yapmak üzere bir engelli istihdamı sağlanacak ve hastanenin giriş kapılarına yerleştirilecek engelli yardım çağrı butonlarıyla iletişimde bilişim teknolojisi kullanılarak yüksek kalitede bir sağlık hizmeti sunulacak."

AYNI STANDARTLARI SAĞLAMALIYIZ

İnsanlara eşit bir şekilde sağlıklı ve huzurlu bir yaşam sunmanın gayretinde olduklarını belirten Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu da şu ifadeleri kullandı: "Bugün sağlık teşkilatımızın başlatmış olduğu bu projede emeği geçen herkese en derin şükranlarımı ve saygılarımı ifade etmek istiyorum. Bizim yani kamu otoritesinin görevi insanlarına en rahat, en mutlu ve en huzurlu hayatı sağlamaktır. Bartın'da engelli ve engelsiz herkesi aynı standartlarda yaşatabiliyorsak, aynı konforu sağlayabiliyorsak görevimizi yapmışız demektir. Bu kapsamda emekleri geçen arkadaşlarımı kutluyor ve teşekkür ediyorum."

Vali Azizoğlu konuşmasının ardından şiir okudu. Son olarak müzik dinletisi yapıldı. - BARTIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Seyfettin Azizoğlu Bartın Valiliği Cemal Akın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title