Haberler

Görgü Tanıkları Anlattı: PKK'lılar Doktoru Sivil Polis Zannetmiş

Güncelleme:

Diyarbakırlı doktor Abdullah Biroğul'un vurulması sırasında orada olan görgü tanığı yaşadıkları dehşeti anlattı.

Diyarbakır'da PKK'lıların aracına açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden doktor Abdullah Biroğul toprağa verildi. Doktorun kardeşi Halime Biroğul, "Bu kan dursun artık, analar ağlamasın. Dağdakiler de, asker de, polis de, sivil de ölmesin" dedi.

Dicle ilçesinden olan doktor Abdullah Biroğul'un, Bağlar ilçesinin dar ara sokaklarında bulunan evinden ağıt sesleri yükseliyor. Beş yıl önce bir kızını da doğum sırasında kaybeden acılı anne Emine Biroğul, gazetecilerin sorularına yanıt vermek istemedi.

Olay yerinde bulunan görgü tanıkları ise olayı, "PKK'lılar aracın yanına gittiler. Sivil polis olduğunu bu yüzden ateş ettiklerini söylediler. Oysa polis ya da asker olduğunu gösteren herhangi bir kimlik göstermediler." diye anlattı.

KIZ KARDEŞİ ANLATTI

Fotoğraflarının çekilmesine izin vermeyen kız kardeşi Halime ise ağlayarak, abisinin ne kadar zor koşullarda okuduğunu anlattı:

"Annemi yormayın lütfen, onun yüreği yaralı. Ona bakmaya yüreğim dayanmıyor. Babam ilaçlarla bile ayakta duramıyor. Beş yıl içinde iki evlatlarını toprağa verdiler. Sekiz kardeştik şimdi altı kişi kaldık. Allah bunu yapanlara hakkımız koymasın. Onu haince öldürdüler.

İnanın ki bir lokma ekmek bulamıyorduk ama babam o zor koşullara rağmen abimi üniversitede okuttu. Daha iki yıldır göreve başlamıştı. Çok zor. Onu son bir kere bile göremedik. Giden gitti ama başkaları ölmesin artık.

"DAHA NEREYE KADAR KAN DÖKÜLECEK?"

Yalan, yanlış haberlerden dolayı gazetecilere konuşmak istemediklerini söyleyen acılı kardeş, akan kanın durmasını ve barışın sağlanmasını istediklerini söyledi:

"Bu kan dursun artık, analar ağlamasın, dağdakiler de asker de, polis de sivil de ölmesin. Hepsi ana evladı. Daha nereye kadar bu kan dökülecek. Ninem köydeydi, çatışmalardan dolayı gidip onu getiremiyorduk. Son aylarda bölgede yaşanan olaylardan dolayı akşam saat 6'dan sonra dışarıya çıkamaz olduk. Biz Kürt, Türk, Laz ayrımı yapmıyoruz. Sadece ülkemizde rahat ve huzurlu yaşamanın bizim de hakkımız olduğunu söylemek istiyorum.
"Yeter artık bu kadar şehit! Abim bu vatanın bir Kürt evladıydı. Onu toprağa vermenin acısını ancak evladını kaybeden analar bilir. Ne olur, anaların yüreğinin acısını dindirecek barış olsun artık."

"MEMLEKETİNE TAYİN İSTEMİŞ"

Biroğul ailesi, Dicle ilçesine bağlı Boğazköy adındaki köyleri 20 yıl önce yakılınca, Diyarbakır'a göç etmek zorunda kalmış. Baba inşaat işçisi ve büyük zorluklar içinde oğlunu okutabilmiş.

Yedi kardeşin en büyüğü olan ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ni kazanan Abdullah Biroğul, üç yıl önce mezun olunca memleketine tayin istemiş. İki yıl Çüngüş ilçesinde görev yapan genç doktor, iki hafta önce Kulp Toplum Sağlığı merkezinde göreve başlamış.

KİMLİK KONTROLÜ YAPIYORLARDI

PKK'lılar, önceki gün akşam saatlerinde Diyarbakır'ın Kulp ve Lice ilçeleri arasında bulunan Yapraklı köyü yakınlarında yoldan geçen araçları durdurarak kimlik kontrolü ve örgüt propagandası yapmak istemişlerdi.

KAÇINCA CANINDAN OLDU

Kulp yönünden Diyarbakır'a giden Doktor Abdullah Biroğul, yolun kesildiğini fark edince kaçmaya çalışmıştı. Biroğul, PKK'lıların araca uzun namlulu silahlarla ateş açması sonucu olay yerinde hayatını kaybetmişti.

"PKK'LILAR SİVİL POLİS ZANNETTİ"

Doktorun vurulması sırasında durdurulan 60 kadar araçtan birinde olan ve güvenlik nedeniyle adını vermek istemeyen bir görgü tanığı, yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Hiç kimse böyle bir şey beklemiyordu. Hepimiz şok olmuştuk. PKK'lılar aracın yanına gittiler. Onun sivil polis olduğunu bu yüzden ateş ettiklerini söylediler. Oysa polis ya da asker olduğunu gösteren herhangi bir kimlik göstermediler. Gözümüzün önünde bir insan öldürüldü, buna tepki gösterdik. Hepimiz bu duruma çok üzüldük.

"ÇOK ÜZÜLDÜK"

"Olaydan yaklaşık yarım saat, 45 dakika sonra gitmemize izin verdiler. Ayrıldığımızda araç hâlâ orada duruyordu. Sonra öğrendik ki öldürülen bir doktormuş. Çok acı bir olay ve buna şahit olmak çok kötü." (Kaynak: BBC Türkçe)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Diyarbakır Dicle Kulp Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
title