Haberler

Görevlendirme Yapılan Belediyeden Eğitim Atağı

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) gereği görevlendirme yapılan Gercüş İlçe Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle okuma oranını yükseltmek için "Gercüş Okuyor Projesi"ni uygulamaya koydu.

Gercüş Belediyesi, içme suyu, asfalt serimi, kaldırım ve yol yapımı, çocuk parkı gibi çalışmaların yanı sıra ilçede okuma oranını yükseltmek amacıyla eğitime yönelik çalışmalar da yürütüyor. Bu kapsamda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle ilçede okuma oranını yükseltmek için "Gercüş Okuyor Projesi" hayata geçirildi.

Belediyenin bin kitap desteği sağladığı proje kapsamında tüm okullarda öğrencilerin bir saat boyunca kitap okuması sağlanıyor.

KHK kapsamında Gercüş Belediyesi Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Ünal Koç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede kitap okuma kültürünü yaygınlaştırmak amacıyla projeyi uygulamaya koyduklarını söyledi.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in de Gercüşlü olduğunu anımsatan Koç, "İlçemiz daha nice Mehmet Şimşekler, nice başbakan yardımcıları ve bakanlar çıkaracaktır." dedi.

Belediye Başkan Vekilliğine getirildiğinden bu yana ilçede yıllardır ihmal edilmiş hizmetleri halkın hizmetine sunma gayreti içerisinde olduklarını dile getiren Koç, ilçenin en büyük sorunu olan içme suyu problemine çözüm getirmek için çalışmalarda sona geldiklerini bildirdi.

Yolları asfaltladıklarını, yeni parklar yaptıklarını aktaran Koç, ihmal edilmiş sorunları çözerek ilçeyi bölgenin örnek ilçesi yapmaya kararlı olduklarını belirtti.

Bu çalışmalarının yanı sıra ilçede okuma kültürünü yaygınlaştırmak amacıyla "Gercüş Okuyor Projesi"ni yaşama geçirdiklerini ifade eden Koç, "Biliyoruz ki başarılı olabilmenin yolu kitap okumanın bir alışkanlık haline gelmesinden geçmektedir." ifadelerini kullandı.

Kitapların insanların dünyaya bakışını değiştirdiğine dikkati çeken İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mücahit Kavak, öğrencileri hayata donanımlı olarak hazırlamaları gerektiğini söyledi.

Kavak, Dersler dışında her öğrencinin ilgi duyacağı bir alan mutlaka olması gerektiğini ifade eden dile getirerek, "Bu proje ile çok güzel bir zemin oluşacaktır. İlçe olarak hayatımızda kitaplara önemli bir yer verirsek inanıyorum ki dünyaya bakış açımız da çok daha güzel olacaktır." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Ünal Koç Gercüş Kavak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title