Haberler

Görevden Alınan Dbp'li Başkan Aydın: Dtk'ya İktidar Partisinden Gelenler de Oluyordu

İÇİŞLERİ Bakanlığı tarafından görevinden alınan, Diyarbakır merkez Kayapınar İlçe eski Belediye Başkanı Mehmet Ali Aydın ifadesinde, "Demokratik Toplum Kongresi'ne (DTK) başka partilerden de gelenler oluyordu.

İÇİŞLERİ Bakanlığı tarafından görevinden alınan, Diyarbakır merkez Kayapınar İlçe eski Belediye Başkanı Mehmet Ali Aydın ifadesinde, "Demokratik Toplum Kongresi'ne (DTK) başka partilerden de gelenler oluyordu. Hatta iktidar partisinden siyasilerin de geldiği oluyordu" dedi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında tutuklanan ve İçişleri Bakanlığı'nca görevden alınarak yerine kayyum atanan eski Kayapınar Belediye Başkanı Mehmet Ali Aydın'ın terör örgütü üyeliği ve terör örgütü propagandası yapmak suçlarından Diyarbakır 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı. Diyarbakır 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına tutuklu sanık Mehmet Ali Aydın ve avukatları katıldı.

Duruşmada ifadesi alınan Mehmet Ali Aydın, Demokratik Toplum Kongresi binasına BDP İl Başkanı olduğu dönemlerde gittiğini belirterek, şunları söyledi:

"DTK, 11 yıla yakın Diyarbakır gibi metropol bir kentte, devasa bir binada, tabelası asılı olarak duruyordu ve faaliyet yürütüyordu. Ben BDP İl Başkanı olmam nedeniyle DTK'ya gitmiştim. Bir çok sivil toplum kuruluşu ve siyasi partiler gidiyordu. DTK'nın gizli bir toplantısı olduğunu bilmiyorum. Benim DTK'da karar alma görevim veya misyonum yoktur. DTK yöneticisi değilim. İddianamede DTK'da yaptığım bir konuşmadan söz ediliyor. Ben o tarihte DTK'daki bir toplantıya bile gitmedim. DTK'nın iki toplantısına BDP İl Başkanı kimliğimle gittim. Zaman zaman diğer partilerden de gelenler oluyordu. İktidar partisinden siyasilerin de geldiği oluyordu. Demokratik özerklik BDP ve HDP'nin parti programlarında, tüzüklerinde vardır. Ben bugüne kadar ne tarihte, ne günümüzde bağımsızlık ilanı ile ilgili birsey duymadım ve böyle bir konuşma yapmadım. Bizim siyasetimizde böyle bir paradigma yoktur. Bir dönem Erbil'de BDP temsilcisi olarak atamam yapıldı. Oradaki konsolosluk da büro çalışmalarını bilir. Ben orada resmi görevde iken bizim konsolosluğumuzu da ziyaret etmiştim. Propaganda ile suçlandığım basın açıklamaları siyasi partinin açıklama mitingleridir. Ben bu dosyada mağdur oldum ve suçsuzluğumu ıspatlamak zorunda kaldım. 80'in üzerinde belediyeye kayyum atandı. Kayyumların atama gerekçeleri genelde çıkan olaylara bağlanır. Oysa Kayapınar, Türkiyenin sayılı ilçelerinden biridir. Kayapınar, İstanbul ve Ankara'ya örnek gösterilen bir ilçedir. Kayyum atamaları ile ilgili hendek ve barikat deniyor. Kayapınar'da hiçbir şiddet olayı cereyan etmedi."

Avukat savunmalarının ardından ara kararını açıklayan mahkeme, Mehmet Ali Aydın'ın, 'Terör örgütü üyeliği' suçundan tutukluluk halinin devamına hükmetti. Tutukluluk kararı, mahkemenin üye hakiminin muhalefet şerhi nedeniyle oy çokluğu ile alındı. Üye hakim, muhalefet şerhinde sanığın kaçma ve delilleri karartma şüphesi bulunmadığını belirtti. - Diyarbakır

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İçişleri Bakanlığı Mehmet Ali Aydın Diyarbakır Kayapınar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title