Haberler

Görevden Alınan Başkanlar: Projelerimiz, Kayyım Yapmış Gibi Gösteriliyor

Güncelleme:

Batman Belediyesinin eski Eş Başkanları, kendi projelerinin kayyım tarafından yapılmış gibi gösterildiğini belirterek basın açıklaması yaptılar.

DBP'li Başkanlar açıklama yaptı.

11 Eylül 2016 tarihinde kayyım ataması yapılan Batman Belediyesinin eski Eş Başkanları, kendi projelerinin kayyım tarafından yapılmış gibi gösterildiğini belirttiler.

DBP Yerel Yönetimler Komisyonu, bugün bir araya gelerek ortak bir basın açıklaması yaptılar.

Basın açıklamasında özellikle Batman Belediyesine ait projelerin kayyım sonrası yapılmış gibi gösterildiği vurgulanırken, çalışma alanlarının denetlenmesinde de kendi projelerinin tanıtıldığını ifade ettiler.

Basın açıklamasına HDP Batman Milletvekilleri Saadet Becerekli, Ayşe Acar Başaran ve Mahmet Ali Aslan ile Batman, Beşiri, Gercüş ve Beşiri Belediye Eş Başkanları, HDP, DBP İl yöneticileri ile çok sayıda stk temsilcisi katıldı.

Yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı.

"Esentepe projemiz tüm engellemelere rağmen hayata geçirilmiş ve Batman halkının nefes alabileceği sosyal donatıları, mesire alanları, yeşil alanları ile yeni bir yaşam alanı oluşturma amaçlı çalışmalar sona gelinmişken, kayyımın kayyımı esentepe projemiz yokmuş gibi,orada hiçbir çalışma olmamış gibi açıklamalar yapması kabul edilemez.

Bizler tarafından 2016 yılı içerisinde kilitli parke taşı döşenmesi,asfaltlama çalışmaları Batman genelinde Kasım ayında bitirme hedefi konulmuş,43 mahalle bazlı oluşturulan program büyük bölümü gerçekleştirilmiş iken kayyımın kayyımı tarafından tüm bu çalışmaları yok sayması ve 15 kasım da tüm çalışmaları bitirmeyi kendi hedefi olarak koyması kabul edilemez.

2016 yılında kentimizin değişik noktalarında 17 park yapımı hedefi konulmuş ve bu parkların büyük kısmı bitme aşamasında,bir kısmının da ihale süreçleri bitmiş ve yapım çalışmaları başlatılacak iken, 8 aydır borcumuz olmamasına rağmen 18 otobüs alımı için iller bankasına yaptığımız kredi başvurusunun sonuçlandırılmaması şimdi biz en kısa zaman da yeni otobüsler alıp halkın hizmetine sunacağız demeleri ayrımcılıktır.

Yıllardır tüm proje aşamaları bitirilmesine rağmen hem kredi hem de finansman desteği vermedikleri için bekleme de olan İluh projemizi kendilerine mal etmeye çalışmaları ve kamuoyuna en kısa zamanda hayata geçireceğiz demeleri Batman halkına mavi boncuk dağıtmalarının ötesinde kendi gaspçı,darbeci anlayışlarını perdelemelerinin ve böylesine büyük projeden rant devşirmenin ötesinde başkaca bir anlamı olmayacaktır.

Belediye yönetimimiz tarafından oluşturulan kent imar mastır planı ekolojik,toplumcu,kent dinamiğine uygun karakter taşımasına rağmen tüm imar revize kararlarımızı veto eden kayyımın kayyımı şimdi de yeni imar planı yapacağız diyor. Bunların tümü algı operasyonudur" denildi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Batman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title