Haberler

Görevde 11. Yılını Değerlendiren Başkan Aktaş Açıklaması

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, görevdeki 11. yılını değerlendirdi.

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, görevdeki 11. yılını değerlendirdi.

İnegöl Mobilya Ağaç Sanayi Müzesi Çok Amaçlı Salonu'nda düzenlenen toplantıda konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl ve Bursa Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı merhum Hikmet Şahin'i rahmet ve minnetle anarak sözlerine başladı. Aktaş, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, eski Milletvekili Sedat Kızılcıklı, AK Parti ilçe eski Başkanı Bülent Temelli ve AK Parti teşkilatına teşekkür ederek, "Her arkadaşımızın bu çorbada tuzu vardır. Allaha şükürler olsun ki, ilçe olarak Bursa nezdinde ya birinci ya ikinci olduk. Hep yükseklerde olduk. İnegöl, Türkiye'nin bir mozaiği. Her ne kadar Osmanlıya başkentlik etmese de, bereketli topraklardır. Nüfus olarak da. ekonomik olarak da hızla büyümüş bir İnegöl var. İnegöl insanı çok geziyor. Nisanın üçüncü haftası mobilyacılarla İtalya'ya uçacağız. İnegöl artık kabına sığmayan, yeni hedeflere koşan bir şehir" dedi.

Üçüncü kez göreve seçildiği 30 Mart 2014 seçimlerinden bugüne kadar yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Aktaş, "Yakın gelecekte her köyümüzde, her köşede bir izimiz olacak. Biz bu işi çok önemsiyoruz. Yılın belediye başkanı ödülünü kazandıran iki projeden biri mobilya müzemizdir. 500 araç kapasiteli otoparkımız ve iş merkezimiz faaliyet gösteriyor. Özelleştirilmesi ile alakalı bir miktar canı istediği için farklı boyutlara çekmek isteyenler oldu. Kazandırdığımız otoparkı da rantable kılmaya çalışıyoruz. Mahalle konaklarımız devam ediyor. Dört tane belediye binamızı anında dönüştürdük. Hizmetleri oralardan da organize ettik. Yenice ve Cerrah'a bilgi kültürevi yaptık. İnşallah yakın zamanda Kurşunlu'ya bilgi kültürevi geliyor. 11 tane bilgi kültürevine ulaştık. Baykoca Mahallesi Muhtarlık binası, Paşaören yeni köprü çalışması, Cerrah'ta çöğür ve kurutma alanı, katı atık transfer merkezimiz. Artık kırsal mahallelerimize de temizlik hizmeti veriyoruz. 18 tane çocuk parkı yaptık. Asfalt kaplama çalışmalarımız devam ediyor. 8 kilometrelik ham yol çalışması, trotuar, bordür taşı çalışmaları yaptık. Kaçak yapı, metruk bina yıkımları bir taraftan devam ediyor. Günlük belediyecilik falan yaptığımız yok, ovayı kesinlikle korumamız gerektiğini ve beraberinde de eski binaları bir taraftan yıkarak şehrin daralan caddelerine nefes aldırmanın derdi içerisindeyiz. 23 mahallemizde trotuar çalışması yapıldı. Mahalle otoparkları yapmaya devam ediyoruz. Bir yıllık süre içerisinde 13 tane mahalle otoparkı yaptık. Mobilya Tasarım Merkezi'nin açılışını yaptık. Kaldırım işgali uygulamasını başlattık. Vatandaşlarımız bu konuda mutlu oldular. Tarım fuarımızı yapacağız. MODEF çatısı altında uluslararası bir fuar olacak" diye konuştu.

Devam eden projelerden de bahseden Başkan Aktaş, "Projelendirilmiş veya ihale sürecinde olan hizmetler var. Kısa bir süre önce Milletvekilimiz, Hocaköy Barajı ile alakalı bilgiler verdi. Bu sürece çok kolay gelinmedi. İnegöl Belediyesi yaklaşık 1 milyon TL civarında ÇED raporu, yer tespit çalışmaları ile alakalı para harcadı. Hamdolsun bu gün yatırım programı arasında. Bu projeyle birlikte İnegöl yılın 12 ayı kaynak suyu kullanacak. İnegölspor tesislerinin olduğu alanda Cumartesi Pazarı ve meydan projemiz var. Muhteşem bir proje. Modern mezbahamız bitmek üzere. Huzur'da eğitim tesisimiz bitti. Bunu ortaokul veya lise olarak hizmete sunabiliriz. Osmaniye Mahalle Konağı ile alakalı ihale sürecindeyiz. Engelsiz Yaşam Merkezi ve Gündüz Bakım Evi olacak. Burhaniye Mahalle Konağı'nın ihalesi bitti. Eski hastane yerimizle alakalı meydan düzenlemesi ve belediye sarayı projesini hayata geçireceğiz. Bu alanın içerisine Huzurevinin olduğu alanı da katıyoruz. 30 dönümlük alanda muhteşem projeyi İnegöl'e kazandıracağız. Yeni huzurevi ve aşevi projemiz bir hayırsever marifetiyle inşallah hayat bulacak. DOSTUM projesi Yeniceköy'de alternatif sporların yapıldığı çok önemli bir mekan olacak. 11 mahallemizde futbol sahaları projesini hayata geçireceğiz. Eymir, Kayapınar, Dipsizgöl ve Cerrah'ta ürün toplama merkezlerimiz olacak. MOBESE sistemimiz hayat buldu. Kültür Sarayı alanının yerine yer altı otoparkı ve meydan projesinde son sürece geldik. Projeden vazgeçilmiş diye duyumlar alıyorum. Asla böyle bir şey söz konusu değil. OSB köprülü kavşağı, Mesudiye altgeçidi genişletme çalışmaları, Kozluca altgeçiti çalışmaları olacak. Merkez pazar yerini Büyükşehir ile işbirliği içerisinde yapacağız. Alanyurt'ta Kent Mezarlığı çalışması yapacağız." şeklinde konuştu.

HAFİF RAYLI SİSTEM MUTFAKTA PİŞİYOR

Alanyurt-İnegöl arası tramvay hattı çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiğinin altını çizen Aktaş, "Bu bizim hit projelerimizden bir tanesi. Olmazsa olmaz projelerimizden bir tanesidir. Şu anda mutfak kısmında çalıştığımız için arazi boyutunda bir şeyler görmüyorsunuz ama inşallah Büyükşehir Belediyemizin önderliğinde bu nefis projeyi de İnegöllülerle buluşturacağız. Merkezden hariç hiçbir ilçe de tren hattı yok. Belediye Başkanımız Altepe, İnegöl'e bu ilki sizler yaşatacaksınız demiştir. Olimpik yüzme havuzu ihalesi yapıldı. Boğazköy mesire alanı ile alakalı çalışmalar başlayacak. İnegölspor tesislerini şehir dışına taşıyoruz. İki okul binası yapacağız. 13 tane su deposu yapılacak. BUSKİ şuan projelerini bitirdi. Yakın zamana ihalesini yapacak. Yağmur suyu kanalizasyon ve bazı hatların değişimi ile alakalı ihale yapılacak. Bu projelerin arkasında bir ordu var. Vites yükselterek yolumuza devam ediyoruz" dedi.

HEDEF YÜZDE 70 ÜZERİ OY ALMAK

AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel ise, "Seçimlere 66 gün kaldı. Diğer seçimlerden çok farklı olacak. 2023 hedeflerine ulaşabilmemiz için 2015 genel seçimleri bir kırılma noktası. Bizim hedefimiz en az 400 milletvekili çıkarmak. 400 milletvekili çıkardığımız zaman tek başımıza anayasayı değiştirebiliriz. Fakat şer güçler bizim milletvekili sayımızı 336'ya çıkarmaya bile tahammül edemiyorlar. Onların planları koalisyon oluşturmak. İnegöl'de inşallah yüzde 70'leri, Türkiye genelinde de yüzde 52'leri yakalamalıyız. Hepimiz bu gemideyiz. Hiçbirimiz AK Parti'den daha büyük değiliz" dedi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Alinur Aktaş Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

18 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 18 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? İZMİR'DE YANGIN MI ÇIKTI? İzmir'de ne oldu? İzmir'de nerede yangın çıktı? Resmi Gazete bugün (18 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 18 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? SON DAKİKA TOKAT'TA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Tokat'ta okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA TOKAT ARTOVA'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Artova'da okullar tatil edildi mi? Yeşilyurt'ta okullar tatil edildi mi? Tokat Yeşilyurt'ta okullar tatil mi edildi, neden? SON DAKİKA TOKAT SULUSARAY'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Sulusaray'da okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA 18 NİSAN AZ ÖNCE DEPREM Mİ OLDU? Tokat'ta en son depremler kaç şiddetinde oldu? Kandilli Rasathanesi ve AFAD deprem listesi! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title