Haberler

Görev Yeri Değiştirilen Erkek Hemşire İçin Ses'ten Eylem

Kayseri'de Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyeleri, hemşire Çağdaş Ozan Timur'un, görev yerinin değiştirilmesini protesto etti.

Kayseri'de Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyeleri, hemşire Çağdaş Ozan Timur'un, görev yerinin değiştirilmesini protesto etti.

Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimlik binası önünde toplanan SES üyeleri, arkadaşlarının başka hastaneye tayin edilmesi kararına tepki gösterdi. Hemşirelere yönelik iş gücü analizi programını eleştirmesi nedeniyle, görev yerinin değiştirildiğini ileri süren Çağdaş Ozan Timur, şöyle konuştu:

'Yaklaşık 2 ay önce iş gücü analizi adı altında uzman hemşireler, servislerde ellerinde kronometreyle gezerek, biz hemşirelerin yaptıklarını dakika dakika kayıt altına aldılar. Bu işlemde bir şeyi unuttular, insan canıyla uğraşıyoruz. Bizim hata yapma şansımız olamaz. Bu uygulamanın yanlış olduğunu belirterek, bir gazeteye demeç verdiğim için yerim değiştirilmiştir ve bu olaydan sonra Erkilet Çocuk Hastanesi'ne sürüldüm.'

Karara tepki gösteren SES Kayseri Şube Başkanı Orhan Karakaya ise, hastane idaresinin elindeki yetkileri kötüye kullandığını ifade etti. Karakaya, şunları söyledi:

öBu iş gücü analizine göre, hemşireler çalışırken kronometre tutulmaktadır. Kronometreye göre çalışma yapılmakta ve personel sayısı belirlenmektedir. Hastane yönetimi bu uygulamayla, hastalara yapılan tansiyon ölçme, kan alma, ilaç verme ve benzeri her müdahaleyi, fabrikada seri üretim yapılıyormuş gibi görmektedir. Bant usulü sağlık hizmeti sunmak istemektedir. Temsilcimiz de, bu uygulamaya karşı çıktığı ve uygulamayla ilgili sendika işyeri temsilcisi olarak, bir gazeteye röportaj verdiği için sürgün edilmiş. Görev yeri değiştirilmiştir.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Orhan Karakaya Kayseri Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title