Haberler

Görev Şehidi İtfaiye Amirine Son Görev

İzmir'in Bornova İlçesi'ndeki bir fabrikada, ilk belirlemelere göre elektrik kontağından çıkan yangına müdahale ederken, fabrikanın çatısından düşerek ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren itfaiye amiri 50 yaşındaki Muammer Kahramantürk için görev yerinde tören düzenlendi.

İzmir'in Bornova İlçesi'ndeki bir fabrikada, ilk belirlemelere göre elektrik kontağından çıkan yangına müdahale ederken, fabrikanın çatısından düşerek ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren itfaiye amiri 50 yaşındaki Muammer Kahramantürk için görev yerinde tören düzenlendi. Çevresinde sevilen bir kişi olan ikiz kız çocuğu sahibi Kahramantürk'ün ailesi ve meslektaşları, gözyaşlarına boğuldu.

Pınarbaşı Semti 7093/2 sokak numara 9'daki fabrikada dün sabah saatlerinde yangın çıktı. Dumanları fark edenler, itfaiye ve polis ekiplerine haber verdi. İtfaiye ekipleri, ilk belirlemelere göre elektrik kontağından çıkan yangına müdahale edip büyümeden söndürdü. Bu sırada, söndürme çalışmalarına katılan ve fabrikanın çatısına çıkan itfaiye görevlilerinden Merkez 2'nci Posta Amiri Muammer Kahramantürk, bulunduğu yerden düştü. İlk müdahaleyi meslektaşlarının yaptığı Kahramantürk, Ege Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan müdahalelere rağmen Kahramantürk yaşamını yitirdi.

ONLARCA HAYAT KURTARDI

Çevresinde sevilen bir kişi olan ve meslek yaşamında birçok kişinin hayatını kurtaran İtfaiye Amiri Kahramantürk'ün ölüm haberini alan ailesi ve meslektaşları gözyaşlarına boğuldu. İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'nda yapılan otopsinin ardından Kahramantürk'ün cenazesi ailesine teslim edildi. Kahramantürk için Yenişehir İtfaiye Merkezi'nde tören düzenlendi. Törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İtfaiye Daire Başkanı Serdar Yücel, Kahramantürk'ün eşi Nigar Kahramantürk, 16 yaşındaki ikiz kızları Buse Kahramantürk, Sude Kahramantürk, ailesi ve meslektaşları katıldı. Kahramantürk'ün Türk bayrağına sarılı tabutunun üzerine kırmızı karanfiller bırakıldı, dua edildi.

'SOYADI GİBİ KAHRAMAN'

Başkan Aziz Kocaoğlu, soyadı gibi 'Kahraman' olan şehit itfaiyecinin 23 yıldır İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi'nde görev yaptığını belirtip, "Tüm aile fertlerine, mesai arkadaşlarına başsağlığı diliyorum. Kardeşimiz şehitlik mertebesine ulaşmıştır. Nur içinde yatsın. Kahramantürk Ailesi'nin her zaman yanında olacağız. Hepimizin başı sağ olsun" dedi.

İtfaiye Daire Başkanı Serdar Yücel, itfaiyecilerin vatandaşların canı ve malını korumak için tereddüt etmeden hayatını ortaya koyduğunu belirtip, "Şehit itfaiyecimiz Muammer Kahramantürk çalışkanlığı, sevilen kişiliği ile soyadına yakışır bir itfaiyeciydi. Son yıllarda itfaiyenin kalitesini artırmak için yaptığımız çalışmalarda bize büyük destek olmuş, önder, çalışkan bir yol arkadaşımızdı. Kendisini unutmayacağız" diye konuştu. Şehit itfaiyecinin teyzesinin oğlu Murat Cihan ise aile adına teşekkür etti.

İTFAİYE ARACINDA TAŞINDI

Şehit itfaiyecinin naaşı daha sonra mesai arkadaşları tarafından merdivenli itfaiye aracına alınarak Buca Laleli Camisi'ne götürüldü. Bu sırada törene katılan şehit itfaiyecinin ailesi ve meslektaşları, gözyaşlarına hakim olamadı. Kahramantürk, ikindi  vakti kılınan cenaze namazının ardından Kaynaklar Mezarlığı'nda toprağa verildi.

- İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Aziz Kocaoğlu Bornova Politika Güncel Haberler

title