Haberler

Görev Şehidi Cenazesinde Ege Ordu Komutanı'ndan Darbe Sorulara Yanıt: 'Söyleyeceklerimizi Söyledik'

Aksaray'da 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı kazanın ardından güvenlik önlemi aldığı sırada TIR'ın çarpmasıyla şehit olan Jandarma Er Ahmet Altun, memleketi İzmir'de düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Aksaray'da 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı kazanın ardından güvenlik önlemi aldığı sırada TIR'ın çarpmasıyla şehit olan Jandarma Er Ahmet Altun, memleketi İzmir'de düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Törende şehit ailesinin acısını paylaşan, İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya ile uzun süre darbe soruşturmayla ilgili sohbet eden Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, darbe girişimi sorularına, "Söyleyeceklerimizi söyledik. Teşekkür ederim" diyerek yanıt verdi.

Aksaray- Konya karayolunun 40'ıncı kilometresinde kontrolden çıkan otomobilin devrilmesi sonucu sürücü 27 yaşındaki Hüseyin Oflaz öldü, yanında bulunan 25 yaşındaki Esra Oflaz ve Ali Yasin Oflaz yaralandı. Kazanın ardından olay yerinde önlem alıp düzenleme yapan ekiplere, 46 yaşındaki Yaşar Kaplan Hımıslı yönetimindeki 45 KH 650 plakalı TIR çarptı. Kazada 24 yaşındaki Jandarma Er Ahmet Altun, polis memurları 46 yaşındaki Tayyar Uçar ve Mustafa Darukuşu ile Ömer Ayhan yaralandı. Aksaray Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Jandarma Er Ahmet Altun, şehit oldu.

İZMİR'DE TOPRAĞA VERİLDİ

Aksaray'daki törenden sonra İzmir'e gönderilen şehit er Ahmet Altun için, Karşayaka İlçesi Bostanlı semtindeki Beşikcioğlu Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Törende şehit askerin babası Mehmet Altun, annesi Bedriye Altun ile 4 kardeşini, acılı günlerinde İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep ile asker ve polislerin yanı sıra siyasiler de yalnız bırakmadı. Vali Erol Ayyıldız, şehit babasının elini öptü. Şehit askerin kardeşi Ömer Altun ise Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep'in omzuna başını koyup ayakta durmaya çalıştı. Öğle vakti kılınan namazdan sonra şehit askerin cenazesi, top aracına konuldu.

Cenaze boyunca oğlunun ölümüne neden olan sürücünün cezalandırılmasını isteyen acılı anne Bedriye Altun, eşine de "O senin sözünü dinler, söyle de gelsin, balam" diyerek gözyaşı döktü. Şehit Jandarma Er Ahmet Altun'un cenazesi, Kadifekale Şehitliği'nde son yolculuğuna uğurlandı.

EMNİYET MÜDÜRÜYLE UZUN SÜRE SOHBET ETTİ

Cenaze törenine katılan komutanlar, sık sık İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya'nın yanına gidip darbe soruşturmasıyla ilgili bilgi aldı. Celal Uzunkaya ile uzun süre darbe girişimi soruşturması hakkında sohbet eden bir başka isim de darbeyi önlemek için gece boyunca büyük çaba verdiği bilinen Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, oldu. Orgeneral Abdullah Recep, cenaze töreni sonrasında darbe ile ilgili sorulara, "Söyleyeceklerimizi söyledik. Teşekkür ederim" diyerek yanıt verdi.

- İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Altun Aksaray İzmir Ege Politika Güncel Haberler

title