Haberler

Görender'in İtalya Çıkarması

Türkiye'den "Zaman Yoluyla Öğrenme-Yaşayan Tarih" projesi çerçevesinde İtalya'ya giden Gedikören Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği (GÖRENDER) damgasını vurdu.

Türkiye'den "Zaman Yoluyla Öğrenme-Yaşayan Tarih" projesi çerçevesinde İtalya'ya giden Gedikören Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği (GÖRENDER) damgasını vurdu.

Gedikören Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği'nin (GÖRENDER) Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı destekleriyle başlattığı "Zaman Yoluyla Öğrenme - Yaşayan Tarih" isimli projesi renkli görüntüler oluşturdu. Polonya, İtalya, Letonya, Kıbrıs, Romanya ve Türkiye'nin katılımı ile ortaklaşa hazırlanan proje kapsamında 5 ülke İtalya'nın misafiri oldu. 2 yıl süreceğini ifade edilen proje kapsamında İtalya Alberobello'da yapılan etkinlikte GÖRENDER damgasını vurdu. 6 Ülkeden yaklaşık 30 katılımcının olduğu organizasyona Türkiye'den katılan grubun başındaki GÖRENDER yöneticisi ve proje sorumlusu Mustafa Sarı, San Giovanni festivalinde yöresel kıyafetlerle Türkiye'yi ve Bursa'yı çok iyi temsil ettiklerini söyledi. Ağustos ayında yapılacak Letonya ve Polonya organizasyonları için çalışmaların hızla yürütüldüğünü ifade eden Sarı, "Dernek üyelerimiz bu organizasyonlara katılarak ülkemizi köyümüzü ve derneğimizi en iyi şekilde uluslararası arenada temsil edeceklerdir. Proje 2015 Temmuz ayına kadar sürecek. Projeye verilen destekten dolayı, Bursa AB Dış İlişkilerden sorumlu Vali Yardımcımız Ahmet Hamdi Usta'ya, teşekkür ediyorum. Önümüzdeki süre zarfında elde etikleri proje tecrübeleri ışığında çalışmalara devam edecek" dedi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Avrupa Birliği Polonya Türkiye İtalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title