Haberler

Görele Kaymakamı Kılıçarslan, Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Giresun’un Görele İlçe Kaymakamı Ünal Kılıçarslan, ilçenin genel sorunlarını değerlendirmek için muhtarlarla bir araya geldi.

Giresun'un Görele İlçe Kaymakamı Ünal Kılıçarslan, ilçenin genel sorunlarını değerlendirmek için muhtarlarla bir araya geldi.

Görele Muhtarlar Derneğinde yapılan toplantıya Görele İlçe Kaymakamı Ünal Kılıçarslan, Stajyer Kaymakam Yasin Dumanoğlu, Giresun İl Genel Meclis Üyesi Aslan Nizamoğlu ile Erol Sezer, Görele Özel İdare Müdürü Bekir Süreyya Özarslan, Özel İdare Görele Şantiye Şefi Coşkun Kanber ve köy muhtarları katıldı. Toplantıda durum değerlendirmesi yapan Kaymakam Ünal Kılıçarslan muhtarların birer birer sorunlarını dinledi. Görele'de yapılan karla mücadele çalışmaları hakkında bilgi veren Kaymakam Kılıçarslan, "2 hafta önce yağan kar nedeniyle nasıl bir sınav verdiğimizi siz bizden daha iyi biliyorsunuz. Biz 3 greyder biri kiralık 3 kepçe ile mücadele verdik. Bu sınırlı imkanlarla tüm köy yollarını 5 gün içerisinde açtık. Biz iyi bir sınav verdik te siz nasıl bir sınav verdiniz şimdi onu konuşacağız. Mazeretsiz yolların mutlaka açılması gerekir çünkü yol açık olursa köyde kesik olan elektrik hatları yapılacak hastalar hastaneye götürülecek öğrenciler okula gidecek ama vatandaşlarımızda kar yağmadan önce tedbirlerini alması gerekir. Bu kış ilk yolu açılan köy bir sonraki kar yağdığında o köyün yolu en son açılması gerekir işte asıl adalet budur. Türkiye'de hiçbir kaymakam karla mücadele edildikten sonra köy muhtarlarına köylerle ilgili bir şikayetiniz var mı diye sormaz " dedi.

Giresun Valiliği tarafından başlatılan 'Senin de Köyünde Bir Metre Yolun Olsun' kampanyasının 2014 yılında da devam etmesi için çalışmalar olduğunu söyleyen Kaymakam Kılıçarslan, "Sayın Valimiz Hasan Karahan'a 2013 yılındaki beton yol çalışmalarımızı başarılı gördüğümü, 2014 yılında da muhakkak devam etmesini arzuladığımızı söyledim. Eğer bu devam ederse Görele ilçemizin yine aynı şekilde projeye destek vereceğimizi ifade ettim. Vali beye de olursa çok iyi olur dedi. Sanırım 2014 yılında büyük ihtimalle devam edecek" diye konuştu.

Beldelerle birlikte köylerin en önemli sorunlarından birisi olan içme suyu sorununun olduğunu aktaran Kaymakam Kılıçarslan, "Dedik ki bu şekilde köylerimize su getiremiyoruz. O zaman uygun bir noktaya sel kapanı projesi kapsamına almak suretiyle Çanakçı İlçemizle birlikte ilçemizin içme suyu ihtiyacını karşılaması noktasında bir baraj yapılması için ilçemize Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'la birlikte gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'na da ifade ettim. Anlattıklarımın çok doğru olduğunu söyledi ve bundan sonra DSİ Genel Müdürlüğü'ne o da DSİ Bölge Müdürlüğü'ne talimat vermek suretiyle ilçemize bu proje yapılacak. Umuyorum ki daha sonra ihale yapılmak suretiyle projelendirilip hayata geçirilir. Bunun bilgisini öncelikle size veriyorum. Diğer bir sıkıntımız da her kar yağışı sonrası köylerimizde elektrikler kesiliyor. Bu önemli sorunu da Sayın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'a bildirdik. Bu konuyla alakalı bir bilgi vereyim her kar yağdığında ne için köylerimizde elektriğin kesildiğini anlaya bilirsiniz. Son yağan kar nedeniyle bütün köylerimizin elektriği kesildi. Kar yağdığında eğer köylerde elektrik kesilmiyorsa demek ki bir yerde bir gariplik var demektir. İlçemizi besleyen 10 adet grup enerji nakil hattı var ve bu 10 adet grup enerji nakil hattı 1970'li yıllarda yapıldı ve 30 yıllık ekonomik ömrünü de tamamlamış 2000 yılında zaten bitmiş uzatmaları oynuyor yine de 13 yıl geçmiş dolaysıyla her kar yağdığında doğal olarak elektriğin kesilmesi normal. Ben bunu da enerji ve tabii kaynaklar bakanına bildirdim kendisi Giresun Görele ve Karadeniz bölgesinde böyle bir sorun olduğunu ben de biliyorum kendisi bu noktada bilgi sahibi olduğunu ve bu konuyla ilgili çalışma başlatılacağını ifade etti" şeklinde konuştu. - GİRESUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ünal Kılıçarslan Görele Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title