Haberler

Görele'de Hayat Boyu Öğrenme Faaliyetleri

Görele ilçesinde hayat boyu öğrenme, halk eğitimi planlama ve işbirliği komisyon toplantısı düzenlendi.

Öğretmenevinde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Görele Kaymakamı Ünal Kılıçarslan, ilçede okuma yazma ile ilgili problemleri artık sorun olmaktan çıkarmak gerektiğini söyledi.

TUİK verilerine göre ilçede 571 kişinin okuma yazma bilmediğini ifade eden Kılıçarslan, şunları kaydetti:

"Halk Eğitim Merkezi olarak ilk önceliğiniz okuma yazma bilmeyenlerin tespit edilip, gereken desteğin sağlanması olmalıdır. Kimsenin açılan okuma yazma kursuna talep etmesini beklemeyelim. Onların okuma yazma öğrenmesine biz öncü olalım. Gerekirse kursa katılmaları konusunda ekonomik destekte bulunalım ama bu sayıyı en az düzeye düşürelim. Kesinlikle bana bu konuda çeşitli mazeretlerle gelinmesin. Yaygın eğitim faaliyetleri bağlamında diğer kurslara nazaran okuma yazma kursuna öncülük edelim."

Halk Eğitim Merkezi tarafından son üç yılda açılan 79 okuma yazma kursunda bin 790 kişiye belge verildiğini de hatırlatan Kılıçarslan, "Okuma yazma bilmeyenler nerede oturuyorlar, yaşları nedir, çok ciddi mazeretleri var mı bunları bilmemiz önemli. Bu mazeretlere göre zaman zaman okuma yazma bilme sorumlulukları ortadan kalkıyor. Mevzuat ne derse desin bunlara ulaşarak bu rakamları en düşük seviyeye çekmek gerektiğine inanıyorum" dedi. - Giresun

Kaynak: AA / Yerel

Görele Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title