Haberler

Görele'de Engelliler Yararına Yardım Etkinliği Düzenlendi

Görele'de Omurilik Felçlileri Derneği tarafından dernek ihtiyacının giderilmesi ve engelli vatandaşlar için yardım etkinliği düzenlendi.

Görele'de Omurilik Felçlileri Derneği tarafından dernek ihtiyacının giderilmesi ve engelli vatandaşlar için yardım etkinliği düzenlendi.

Görele Belediyesi sosyal tesislerinde düzenlenen etkinlikte, ilçedeki yöresel ürünler açık artırmayla satışa sunuldu.

Vali Hasan Karahan, yaptığı konuşmada, engelliliğin bir kader olmadığını söyledi.

Engelli vatandaşlar için gereken desteği ve imkanları her konuda seferber ettiklerini belirten Karahan, şunları kaydetti:

"Engelli vatandaşlarımız birilerinden hep bir sevgi eli, hep bir yardım eli beklerlerdi. Ne verirsek razı olurlardı. Gözden uzak, gönülden ırak bir köşede ömürlerini tamamlarlardı ama görüyoruz ki ülkemizde son yıllardaki gelişmelerden birisi de engelli vatandaşlarımız 'biz de varız, biz de insanız, her insan gibi bizim de temel haklarımız var, biz de bu ülkenin gelişmesinde, kalkınmasında üzerimize düşen ne varsa yaparız onun için bizi de görün' dediler. Bizler de devlet olarak onları gördük. Gerçekten engelli vatandaşlarımız örgütlü ve güçlü hale geldiler. Bizler de onlar için birlik olmalı, üzerimize düşen görevleri yerine getirmeliyiz. Bu bizim hem insanlık görevimiz hem de İslam'ın gereğidir."

Kaymakamı Ünal Kılıçarslan ise ilçede en etkin, en vefakar, en cefakar sivil toplum örgütünün Omurilik Felçlileri Derneği olduğunu belirterek, "Ülkemizin, bölgemizin en önemli sorunlarından birisi engelliliktir. Derneğimiz bu noktada bir toplumsal farkındalık yaratmak için kurulmuş, sadece Görele, sadece Giresun değil, Karadeniz bandında hizmet veren en önemli sivil toplum örgütüdür" dedi.

Programa Görele Kaymakamı Ünal Kılıçarslan, Çanakçı Kaymakamı Mehmet Fatih Kara, Görele Belediye Başkanı Tolga Erener ile çeşitli kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı. - Giresun

Kaynak: AA / Yerel

Giresun Görele Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title