Haberler

Görele Belediyesi Personeline "Etkili İletişim" Dersi Verildi

Görele Belediyesince hizmet kalitesini arttırmak için belediye çalışanlarına etkili iletişimle ilgili bilgi verildi.

İletişim Uzmanı Murat Bulut, Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi'ndeki bilgilendirme etkinliğinde yaptığı konuşmada, her geçen gün güzel konuşmanın, kelimeleri doğru telaffuz etmenin öneminin arttığını söyledi.

İçtenlikle, samimi bir şekilde yapılan konuşmanın muhatabını mutlaka etkileyeceğini belirten Bulut, şöyle konuştu:

"Şöyle bir yanılgı var, bölgelerde güzel konuşmak demek, sanki biraz daha kendini toplumun üzerinde görmek, konuşurken yukarıdan bakma tavrı gibi bir düşünce vardır, ancak gerçekte böyle bir şey yok. Doğru telaffuz etmek en samimi telaffuzdur. Kibarlık adına bazı kelimeler ziyan ediliyor. Birey konuşurken kendini ele veriyor. Bireyin konuşması, onun konumunu, Türkçe'ye olan hakimiyetini, hayata bakışını gösterir. Güzel konuşmak bir sanattır. Çok güzel konuşuyorsa en azından kitap okuyor demektir. Çok kitap okuyan birinin kelime dağarcığı geniş olacağı için kurduğu cümleler de kaliteli olacaktır ve karşısındaki muhatabını da mutlaka etkileyecektir."

Belediye Başkanı Tolga Erener ise belediye olarak hizmet sektöründe olduklarını ifade ederek, "Bu hizmet sektöründe başarılı olmak da boynumuzun borcu olmalıdır. Görele Belediyesi yapmış olduğu hizmetler ve yatırımlarla Giresun'da konuşulan bir belediye haline geldi. Personel yapısı değişmedi, düşünce yapısı değişti" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Hasan Ali Yücel Murat Bulut Görele Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title