Haberler

Gördükleri Dersleri Yerinde İncelediler

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Aşçılık Bölümü öğrencileri Pera Villa Pastaneleri üretim tesislerini gezerek, eğitimini aldıkları derslerin uygulamasını gördü.

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Aşçılık Bölümü öğrencileri Pera Villa Pastaneleri üretim tesislerini gezerek, eğitimini aldıkları derslerin uygulamasını gördü.

Çerkezköy ilçesinde Hacı Fahri Zümbül Kız Meslek Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Aşçılık Bölümü öğrencileri, Pera Villa Pastaneleri üretim tesislerine inceleme ziyaretinde bulundu. İlk olarak hijyen kıyafetlerini giyen öğrenci ve öğretmenler daha sonra tesisi gezdi.

Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Şefi Suat Adıyaman, öğrencilerin önümüzdeki sene staj göreceklerini kaydederek bu gezinin onlar için bir ön tecrübe olduğunu ifade etti. Teoride aldıkları eğitimin uygulamasını gördüklerini ifade eden Suat Adıyaman, özellikle hijyen kurallarını öğrenciler üzerinde uygulamak istediklerini ifade etti.

Pera Villa Pastaneleri sahibi Şahin Aktürk, Hacı Fahri Zümbül Kız Meslek Lisesi öğrencilerinin her yıl rutin olarak işletmelerini ziyarete geldiklerini söyledi. İlk yıldan itibaren işletmelerinde Hacı Fahri Zümbül Kız Meslek Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri alanı Aşçılık bölümü öğrencilerinin staj yaptığını belirten Zümbül, öğrencilerin okullarında teorik olarak gördükleri hijyen kurallarını uygulamalı olarak imalathanede gördüklerini belirtti.

Pişirme, pasta, hamur ve baklava bölümünü gezen 50 öğrenci daha sonra Çerkezköy Pera Pastanelerine giderek mutfakta yemek yapımını inceledi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çerkezköy Adıyaman Tekirdağ Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title