Haberler

Gördes'te 400 Öğrenci Sağlık İçin Pedal Çevirdi

Gördes Belediyesi tarafından, 10. Hıdrellez ve Kültür Festivali kapsamında sağlıklı yaşama dikkat çekmek için 400 öğrencinin katılımıyla bisiklet turu gerçekleştirildi.

Gördes Belediyesi tarafından, 10. Hıdrellez ve Kültür Festivali kapsamında sağlıklı yaşama dikkat çekmek için 400 öğrencinin katılımıyla bisiklet turu gerçekleştirildi.

Gördes Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde, "Sağlık için arabadan in bisiklete bin" sloganıyla sağlıklı yaşama dikkat çekmek amacıyla 400 öğrenci ilçede bisiklet turu attı. Gördes Belediyesi önünde toplanan yüzlerce öğrenciye Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol ve Garnizon Komutanı Selim Kasacı tişört ve şapka hediye etti.

Gördes Belediyesi önünden başlayan ve ana yol boyunca devam eden etkinlik büyük ilgi gördü. Bisikletçilerin turları boyunca ana yol trafiğe kapandı. Bisiklet sürücüleri turlarını Hükümet Konağı önünde tamamladı. Meydana ulaşan yüzlerce bisikletçiye Gördes Belediyesi tarafından meyve suyu ve kek ikram edildi.

Toplumda bisiklet kullanımının azaldığını belirten Başkan Akyol, "Bugünkü organizasyonumuz sağlıklı yaşam için bir hatırlatma. Daha sağlıklı nesiller oluşturmak ve sağlıklı yaşamaya dikkat çekmek amacıyla bu etkinliğimizi iki yıldır düzenliyoruz. Emeği geçen, katkı sağlayan herkese ve etkinliğe katılan tüm öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Sağlığımız her şeyden önemli, sağlıklı yaşamak için dikkat edelim" dedi.

Etkinlik başlamadan önce Sağlık Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi öğrencilere hediye edilen 28 adet bisiklet için ufak çaplı bir tören geçekleşti. Sağlık Bakanlığı'nın bu yıl başlattığı bisiklet dağıtımları kapsamında Gördes'te bu yıl içerisinde yaklaşık 100 bisiklet sahiplerine ulaşmış oldu. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Muhammet Akyol Hıdrellez Gördes Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title