Haberler

Gördes Semaları Uçurtmalarla Renklendi

Gördes Belediyesi Hıdrellez ve Kültür Festivali kapsamında Kıran Mahallesinde gerçekleştirilen geleneksel uçurtma şenliğinin 12’ncisi yapıldı.

Gördes Belediyesi Hıdrellez ve Kültür Festivali kapsamında Kıran Mahallesinde gerçekleştirilen geleneksel uçurtma şenliğinin 12'ncisi yapıldı. Şenliğe Gördes Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin, Belediye Başkanı Muhammet Akyol başta olmak üzere çok sayıda davetli katıldı.

Halk oyunları ile başlayan program, bağlama öğrenen öğrencilerin müzik gösterisiyle devam etti. Bölgede bulunan geniş alanda, her kesimden insanın uçurtma uçurtması renkli görüntüler oluşturdu. Uçurtma yarışmasına katılan 152 uçurtma arasından en güzel ilk üçe giren uçurtmaya ve orijinal kategorisinde bir uçurtmaya ödül verildi.

Jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucu, birinci Ali Temel, ikinci Emin Karakuş, üçüncü Yılmaz Demir olurken en orijinal uçurtma ise Abdullah Emre'nin uçurtması seçildi. Dereceye giren yarışmacılara tablet, bisiklet, elektrik süpürgesi gibi çeşitli hediyeler sunuldu.

BU YIL 12'NCİSİ DÜZENLENDİ

Kıran Mahallesi Muhtarı Emin Altıntaş yaptığı açıklamada, "Her yıl yaptığımız uçurtma şenliğinin bu yıl 12.sini gerçekleştirdik. Bu vesileyle çok güzel kaynaşmaya vesile oluyoruz. Mahallemizin kültürünü de insanlara tanıtmış oluyoruz. 7'den 70'e çok sayıda katılım oluyor. Uçurtma, çocukluğumuzun vazgeçilmez güzelliğidir. İsteyen kendisi uçurtma yaparak yarışmamıza katılıyor. Dileyen de burada satılan uçurtmalardan alarak çocuklarını mutlu ediyor." dedi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Muhammet Akyol Hıdrellez Gördes Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title