Haberler

Gördes, Atıksu Arıtma Tesisine Adım Adım Yaklaşıyor

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Gördes’te hayata geçireceği atıksu arıtma tesisine bağlanacak olan kanalizasyon ve yağmur suyu hattı çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Gördes'te hayata geçireceği atıksu arıtma tesisine bağlanacak olan kanalizasyon ve yağmur suyu hattı çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Gördes'in atıksularını arıtacak çevre dostu tesisin yapımına başlanacak.

MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından Gördes'te inşa edilecek olan atıksu arıtma tesisi ile ilgili alt yapı çalışmaları hızla ilerliyor. MASKİ ekipleri ilçe merkezinde, atıksu arıtma tesisine bağlanmak üzere kanalizasyon ve yağmur suyu hattı döşeme işlemi gerçekleştiriyor. Deşarj noktalarının toplanması amacıyla gerçekleştirilen 8 bin metrelik kanalizasyon hattı ve 3 bin metrelik terfi hattının 5 bin metrelik kısmı tamamlanarak sona yaklaşıldı. Proje dahilinde bulunan 5 bin metrelik yağmur suyu hattı çalışmaları da ekipler tarafından hızla sürdürülüyor. Alt yapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından, atıksu arıtma tesisinin inşaatına başlanacak. 8 milyon TL'lik yatırım bedeli ile 12 bin 500 kişilik nüfusa hitap edecek olan tesiste günde bin 500 metre küp atık su arıtılarak ilçenin evsel atıksuları çevreyi tehdit eden unsur olmaktan çıkacak. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gördes Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title