Haberler

Göp: Basın ve Fikir Özgürlügüne Saldırı Boyutları Son Gelişmelerle Daha da Endişe Verici

Gazetecilere Özgürlük Platformu'nca (GÖP) yapılan açıklamada, ""Basın ve fikir özgürlüğüne saldırı boyutları son gelişmelerle daha da endişe verici"denildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bolu Belediyesi'nin, çalışma ruhsatları olmadığı gerekçesiyle binası mühürlenen Bolu Havadis Gazetesi ve Bolu Gündem Gazetesi binasına yönelik mühürleme işlemi, Anadolu Ajansı'nın Taraf Gazetesine haber servisini kesmesi; basın ve fikir özgürlüğüne yönelik açık bir saldırıdır.

Gazetecilere Özgürlük Platformu'nca (GÖP) yapılan açıklamada, ""Basın ve fikir özgürlüğüne saldırı boyutları son gelişmelerle daha da endişe verici"denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bolu Belediyesi'nin, çalışma ruhsatları olmadığı gerekçesiyle binası mühürlenen Bolu Havadis Gazetesi ve Bolu Gündem Gazetesi binasına yönelik mühürleme işlemi, Anadolu Ajansı'nın Taraf Gazetesine haber servisini kesmesi; basın ve fikir özgürlüğüne yönelik açık bir saldırıdır.

Kamu kaynaklarından ayrılan bütçeyle hizmet veren, yöneticileri hükümet tarafından atanan Anadolu Ajansı'nın, borçlarını gerekçe göstererek Taraf Gazetesi ile sözleşmesini tek taraflı olarak feshetmesi siyasi bir karardır.

Anadolu Ajansı'nın, ajansa yönelik eleştirileri hasmane bir tavır olarak görmesi ve bildiri yayınlaması, bağımsız habercilik adına talihsiz bir gelişme olarak basın tarihindeki yerini almıştır.

Eleştirileri, gazetecilik kuralları ve sınırları içinde değerlendirmek gerektiğine ve gazetelerin görevlerini engelleyecek tepkiler verilmesinin yanlış olduğuna inanmaktayız. Özellikle de kamu adına görev yapan Anadolu Ajansı'nın, gazetelerin çalışmalarını engelleyecek cezalandırma yöntemlerine başvurmaya hakkı ve de yetkisi yoktur.

Anadolu Ajansı'nı borçlarını bahane ederek, medya üzerinde baskı kurmaktan vazgeçmeye, Taraf Gazetesi hakkında verdikleri hukuksuz kararı "geri almaya" çağırıyoruz. " - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Anadolu Ajansı Bolu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title