Haberler

Göp: (Basın Kartı Yönetmeliği Değişikliği): Bu Yönetmeliğin Amacının Keyfi Sarı Basın Kartı...

Gazetecilere Özgürlük Platormu (GÖP) tarafından yapılan açıklamada Basın Kartı Yönetmeliği'ne getirilen değişikliğin tüm basın kuruluşlarını rahatsız ettiği belirtilerek, "Bu yönetmeliğin amacının keyfi sarı basın kartı dağıtımı olacağı açıktır" denildi.

Gazetecilere Özgürlük Platormu (GÖP) tarafından yapılan açıklamada  Basın Kartı Yönetmeliği'ne getirilen değişikliğin tüm basın kuruluşlarını rahatsız ettiği belirtilerek, "Bu yönetmeliğin amacının keyfi sarı basın kartı dağıtımı olacağı açıktır" denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Birçok alandaki uygulamalar gibi yine "oldu-bitti" ile karşı karşıyayız. Geçici hükümetle yönetilen Türkiye medyasında, basın kartı yönetmeliğine getirilen ve resmi gazetede yayınlanan "zamansız" değişiklik, tüm basın kuruluşlarını tedirgin etmiştir.

94 bileşenden oluşan Gazetecilere Özgürlük Platformu (GÖP) olarak görüyoruz ki; yapılan bu değişiklik basın kurumlarından ve temsilcilerinden habersiz, basın kartları komisyonu toplanmadan, komisyon üyelerinin bilgisi olmadan, onların görüşü alınmadan, meslek örgütleri yok sayılarak gerçekleştirilmiştir.

Yine görüyoruz ki; Basın kartı komisyonunda olan görev, Basın Yayın Genel Müdürlüğü'nün inisiyatifine bırakılmıştır. Özetle; Basın kurumlarının ve temsilcilerinin üstüne siyasi erk çıkarılmıştır. Kaldı ki, bu değişikliğin zamanlaması da yanlıştır.

Türkiye, 7 Haziran'dan bu yana, istifa etmiş bir hükümetle yönetilmeye çalışılırken üstelik de seçim hükümeti kurulurken, böylesine bir "oldu-bitti" değişikliği kabul etmemiz olanaksızdır.

Aceleye getirilen yeni yönetmeliğin gerekçesini anlamak hiç de zor görülmüyor.  Taamüllere göre bu güne kadar, basın kartı komisyonundan meslek ilkeleri ışığında geçirilen kararlar kabul görürdü. Oysa şimdi, sorumlu bakanın ve Basın Yayın Genel Müdürlüğü'nün etkinliğinde bu çalışmaların yürütüleceği anlaşılmaktadır.

Bu yönetmeliğin amacının keyfi sarı basın kartı dağıtımı olacağı açıktır. Gazeteciyi en iyi gazeteciler tanır. Yanlış ve haksız uygulamalara yol açmamak için makyajlı şekilde ve torba yasa tekniği ile bu "oldu-bitti"ye son verilmesini ivedilikle istiyor, medyadan siyasi ağırlığın elini çekmesini talep ediyoruz. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title