Haberler

Google Philae Uzay Aracı Modülünü Doodle yaptı.. İşte Philae detayları

Güncelleme:

Philae Doodle ekranında yer alarak tüm dünyaya adını bir kez daha duyurdu. Google tarihe tanıklık ettiğimiz bu günleri kaçırmadı. Philae uzay aracı modülünü Doolde yaparak dünyanın ilginisini bu önemli olaya çekti. Philae hangi bilgileri topladı? geldiği noktada sırları aydınlatacak veriye sahip mi? tüm detaylar haberimizde

Rosetta uzay aracından ayrılarak 67P kuyrukluyıldızına iniş yapan Philae keşif aracının, yüzeye ulaştığı esnada zıpkınlarını planlandığı gibi ateşleyemediği belirtildi. Avrupa Uzay Ajansı (ESA) yetkilileri, yüzeye tutunmak için zıpkınlarını ilk anda ateşleyemeyen Philae'nin bu sebeple yüzeyden sektiğini ve ikinci denemesinde gök cismine tutunmayı başardığını tahmin ediyor.

Tarihi dönemeç... Uzay aracı Rosetta başardı, hayatın oluşumuna dair ipuçları aranacak.

Avrupa Uzay Ajansı (ESA) tarafından 10 yıl önce dünyadan 41 kilometre uzaklıktaki kuyruklu yıldıza gönderilen, "Rosetta" uzay aracı Ağustos'ta kuyruklu yıldıza ulaşmıştı. O günden bugüne kadar geçen sürede yıldızın çevresi ve çekirdeği ile ilgili bilgiler toplayan uzay aracının iniş modülü Philae, kuyruklu yıldıza iniş yaptı.

Avrupa Uzay Ajansı'ndan Andrea Accomazzo "iniş modülünü kuyruklu yıldızın üzerinde görüyoruz" açıklaması ile inişin başarılı olduğunu, insanoğlunun dünyadan 500 milyon kilometre uzaklıktaki kuyruklu yıldıza iniş yaptığını duyurdu.

'EVET, ARTIK YÜZEYİN ÜSTÜNDEYİZ'

Philae'in iniş operasyonun başında yer alan Stefan Ulamec, "Evet oradayız. Philae bize cevap veriyor. Bize ilk olarak, zıpkınların ateşlendiğini, sabitlendiğini ve iniş takımlarının devreye girdiğini bildirdi. Artık yüzeyin üstündeyiz, Philae bizimle iletişim içinde. Görevini yerine getirdi" dedi.

Philae iniş modülü de, Twitter hesabı üzerinden tarihe geçecek şu mesajı attı: "Temas sağlandı. Artık yeni evim 67P"

Philea uzay sondasından 11:30'da bırakıldı, 14:00'te ise araçtan ilk sinyal alındı.
Avrupa Uzay Ajansı (ESA) yetkilileri ve tüm dünya insanlık için büyük önem taşıyan bu olayı heyecanla bekledi. Philea TSİ 18:00 sularında kuyruklu yıldıza inişini gerçekleştirdi.

Philea modülü, kuyruklu yıldızda kalmaya devam ederek 2015 yılına kadar bilgiler toplamaya devam edecek.

TARİHİ ÖNEM TAŞIYOR

Avrupa Uzay Ajansı'nın Darmstadt'daki üssünden takip edilen tarihi olayda Rosetta'nın yıldıza inerek modülün uydusundan ayrılmasının ardından ilk sinyaller alındı. 1993 yılında onaylanan proje, dünyadan en uzak alana ve bir kuyruklu yıldıza gönderilen ilk uzay aracı olması bakımından tarihi önem taşıyor.

SIRLAR ÇÖZÜLECEK Mİ?

Bilim insanları, saatte 100 bin kilometre hızla giden uzay mekiğinden, sondanın yıldızın "Aguilkia" adı verilen çekirdeğine inmesini, bin kilometre uzaklıktaki bir sivrisineği, bir sabun baloncuğuyla öldürmeye benzetiyor. Projeyi yöneten astrofizikçi Dr. Fred Jansen kuyruklu yıldızın içinde Güneş Sistemi'nin oluştuğu 4.6 milyar yıl öncesine ait maddeler içerdiğine inandıklarını belirtti. Araştırmada elde edecekleri bilgilerle, uzaydaki değişimin ve dünyanın hayatın başladığı zaman ne halde olduğuna dair sonuçlara varılabilecek.

İNSANLIK İÇİN BİR DÖNÜM NOKTASI

İnsanlığın uzay serüveni açısından önemli bir dönüm noktası olarak kabul edilen bu uzay araştırmasıyla ilk kez bir kuyruklu yıldız, çok yakından tanınmış olacak. Rossetta'nın Dünya'dan yüz milyonlarca kilometre uzaklıktaki bu cisme ulaşması 7 milyar kilometreden daha uzun bir yolculuk gerektirdi.

Rosetta'nın iniş aracı Philae, kuyruklu yıldız yüzeyinde görüntüler alıp ölçüm yaparak elde ettiği verileri Dünya'ya gönderecek. Philae'nin topladığı bilgilerin kuyruklu yıldızların yapısına ilişkin birçok soruya ışık tutması bekleniyor.

Google Philae Uzay Aracı Modülünü Doodle yaptı. Google arama motoru ekranında Philae Uzay Aracı Modülünü Doodle yaparak Philae Uzay Aracı Modülünü tüm dünyaya tanıtmış oldu.

Kaynak: Haberler.Com / Gündem

Doodle Google Gündem Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title