Haberler

Google'ın Yöneticisi de Nepal Depreminde Yaşamını Yitirdi

Güncelleme:

Nepal'deki depremde Everest'e tırmanan 17 dağcı da hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenler arasında Google X'in Başkanı Dan Fredinburg da bulunuyor.

Nepal'de meydana gelen ve ölü sayısının 2 bini geçtiği 7.9 büyüklüğündeki depremde Everest'e tırmanan 17 dağcı da hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenler arasında Google X'in Başkanı Dan Fredinburg da bulunuyor. Fredinburg, Everest'e tırmanmak için günlerdir Nepal'de eğitim görüyordu. Depremin etkisiyle kurdukları kamp yeri çığın altında kaldı.

İlgili Haberler

DEPREME EVEREST YOLUNDA YAKALANDILAR

Nepal'de meydana gelen 7.9 büyüklüğündeki depremden tüm Himalayalar bölgesi etkilendi. Deprem, dağcıları ve onlara yol gösteren rehberleri ise Everest yolunda yakaladı. Nepalli yetkililer Everest'te 17 dağcı ve rehberin hayatını kaybettiğini belirtiyor.

ÖLENLER ARASINDA GOOGLE YÖNETİCİSİ DE VAR

Everest'teki dağcıların arasında yaşamını yitirenler arasında "Google X"in yöneticisi 33 yaşındaki Dan Fredinburg da bulunuyor. Arama motoru Google'ın çok gizli araştırma laboratuvarı olarak bilinen "Google X"in başkanlığını yapan Dan Fredinburg 31 Mart'tan bu yana Nepal'de bulunuyordu.

ÇIĞ SONUCU HAYATINI KAYBETTİ

Everest'e çıkmak için günlerdir Nepal'de eğitim gören Fredinburg ve ekibi depremin ilk etkisini atlattılar. Ancak daha sonra kamp kurdukları bölgede depremin etkisiyle meydana gelen çığ sonucu yaşamlarını yitirdiler.


Fredinburg, Instagram hesabından son olarak bu fotoğrafı paylaşmıştı:

KIZKARDEŞİ DE DOĞRULADI

Google X Başkanı Dan Fredinburg'un kızkardeşi Megan Fredinburg sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, ağabeyinin kafasından aldığı yara sonucu yaşamını yitirdiğini söyledi.

Kaynak: Haberler.Com / Dünya

Google Nepal Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (10)

Adınızı Yazınadem:

google o kadar ahımızı aldı güçlü siteler hep kıyak geçti küçük sitelere ceza

4
33
yanıtYanıtla
KOMEDYEN METO:

GOOGLE YASTA. FAKAT ÖLÜMÜN YAZILIMINI DÜŞÜNEMEMİŞLER

4
24
yanıtYanıtla
RazkonMobil-IOS:

ÖLMEMİŞTİR O VARYA GUGULU ÖTE TARAFA GÖTÜRMÜŞTÜR

4
22
yanıtYanıtla
kanayan yara:

o kadar paran var ne işin var dağda gidip gemicik alsaydın olmazmıydı.

13
9
yanıtYanıtla
Google Amca:

Daga tirmanirken deprem sarsintisindan asagi ucmus ama kanadi yokmus

10
7
yanıtYanıtla
ceyhanlımobilWeb@haberler.com:

Şu daga cıkma merakı ney anlamadım hayatın bir ipe baglı yada bir arkadaşa oturun oturdugunuz yerde parası olan yapıyor bu işi

9
5
yanıtYanıtla
RetkitmobilWeb@haberler.com:

Insanlar olmus cocuklar olmus anneler ve babalar olmus ..bizim basimiza gelmedigi icin sadece bir haber diyip geciyoruz ..oysa o cuz yapilan binalarin altinda kalan fakir insanlar .o binalar ucuz yapilmasaydi kurtulan cok olurdu.insani hep baska insanlar oldurur

9
2
yanıtYanıtla
abdoMobil-ANDROID:

keyfinden ölmüş desene

6
2
yanıtYanıtla
vah:

google bizim okadar özel bilgilerimizi caldi mekani cehenem olsun

2
2
yanıtYanıtla
MerveMobil-IOS:

Paralari kim yiyecek simdi

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title