Haberler

Google'ın Avrupa Sorumlusu Ne Kadar Maaş Aldığını Bilmiyor

Güncelleme:

Google'ın Avrupa sorumlusu Matt Brittin'in, İngiltere Kamu Hesapları Komitesi bakanlarının sorgusu sırasında maaşını bilmediğini söylemesi, tartışmalara sebep oldu.

Teknoloji devi Google, 2006 ve 2011 yılları arasında kaydedilen 18 milyar dolarlık gelirine karşılık sadece 16 milyon dolar vergi ödemekle suçlanmıştı. Google'ın Avrupa sorumlusu Matt Brittin'in, İngiltere Kamu Hesapları Komitesi bakanlarının sorgusu sırasında maaşını bilmediğini söylemesi, tartışmalara sebep oldu.

MAAŞINI AÇIKLAMASI İSTENDİ

Guardian'ın haberine göre, bugün Kamu Hesapları Komitesi tarafından sorgulanan Brittin'den maaşını açıklaması istendi.

"TAM OLARAK NE KADAR KAZANDIĞIMI BİLMİYORUM"

Komite Başkanı Meg Hillier'in talebini "Eğer komite için bu kadar alakalı bir konuysa, elbette açıklarım" diye yanıtlayan Brittin, Hillier'in ısrarlı sorularına rağmen "ne kadar maaş aldığını açıklayamadığını, çünkü tam olarak ne kadar kazandığını bilmediğini" söyledi.

Hillier'in sert bir şekilde "Maaşınızın ne kadar olduğunu bilmiyor musunuz Bay Britton" diye sorması, bakanlar arasında gülüşmelere sebep oldu.

Hillier, sorusuna "Dışarıda vergi verenler, bileşenlerimiz oldukça öfkeli; herhalde onlar sizin yaşadığınız dünyadan başka bir yerde yaşıyor ki siz daha ne kadar maaş aldığınızı bile bize söyleyemiyorsunuz" diye devam etti.

"YÜZDE 20 VERGİ VERİYORUZ"

Google'ın Avrupa lideri ise, "İnsanların yüzde üç vergi verdiğimiz yönündeki haberleri gördüğünde öfkelenmelerini anlıyorum. Ama doğru değil. Yüzde 20 vergi veriyoruz" dedi.

"DEVEDE KULAK" ELEŞTİRİLERİNE NEDEN OLMUŞTU

Avrupa Komisyonu ve İngiltere Ulusal Denetleme Bürosu'na, ilgili düzenlemenin soruşturulması için çağrı yapılmıştı. İnternet devi Google ve İngiltere arasında imzalanan 130 milyon pound değerindeki vergi anlaşması ise, "devede kulak" eleştirilerine sebep olmuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Google Dha Teknoloji Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (6)

Erdogan:

Para nerden geliyor beli degilki o paralar yarın birgün bilale gidicek sonra kalirsa belki vergisi verilir

0
7
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

Bende bilmiyorum ki . bi ay 5. 800 TL yatıyor. Bi ay 5. 300 TL yatıyor. 4. aydan sonra vergi dilimine girdin diye 4. 800 TL ye düşüyor.

4
2
yanıtYanıtla
adam haklı:

al benden de o kadar 3 uncu aydan sonra vergi dilimine giriyor yılın ilk 2 ayı aldığım maaşla son 2 ayı arasında almış olduğum maaş arasında resmen 1 askeri ücret kadar fark var bu ne biçim bir iş devlet vergi alacak başka yer bulamadıda benim maaşıma mı göz koydu? gitsin buyuk şirketlerden alsın onları da vergi dilimine sokmuyor bu kadar saçma parayı vuran o sen maaşlı dan al vergiyi vergi dilimlerine acilen bir düzenleme yapmaları gerekiyor :)

yanıt0
yanıt1
Hakan canpolat:

1300 tl aliyorum 350 tl kira cocuklarin masrafi 100 tl 150 tl sigara elektirik su 130 50 tl pazara 50 tl market 120 tl ekmek 250 de kredi oduyorum esya felan almisdim haftada bir cikofte aliyoz 25 tl gecinip godiyoz

4
1
yanıtYanıtla
61:

allah yardimcin olsun kardesim gecim zor

yanıt2
yanıt1
xxxfakir:

çenem yoruldu

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title