Haberler

    Google, Hızlı Şarjı Sevmedi!

    Google, Android telefonlarda sıkça kullanılan hızlı şarj teknolojisine büyük bir darbe vurmaya hazırlanıyor!

    oogle, yeni Android telefonlarda kullanılabilecek üçüncü parti USB-C hızlı batarya şarj teknolojisine pek de sıcak bakmıyor gibi duruyor. USB-C konektörlerden yararlanan söz konusu teknolojinin ileride tamamen yasaklanması bile gündemde.

    Bu durum da doğal olarak; Qualcomm'un halihazırda Google Pixel, LG G5 ve BlackBerry Priv'de bulunan Quick Charge ya da OnePlus 3'te yer alan Dash Charge teknolojisinin tarihe karışmasına neden olabilir. Yine bu karardan olumsuz etkilenecekler arasında Motorola'nın Turbo Charging, Oppo'nun VOOC ve Huawei'nin SuperCharge teknolojisi yer alıyor.

    Google'ın böyle bir karar alabilecek olmasının temel nedeni ise üreticilerin, donanımda sorunlara yol açabilecek biçimde Vbus voltajlarıyla oynamalarını engellemek.

    Google tarafından yapılan açıklamada şu an için bunun bir tavsiye niteliğinde olduğu ama gelecekteki Android cihazlarda USB-C üzerinden hızlı şarj özelliğinin bulunmayabileceği açıkça belirtiliyor. Samsung Galaxy S7 gibi, USB 2.0 üzerinden kullanılan hızlı şarj teknolojisinin ise, bu karardan etkilenmesi beklenmiyor...

    Kaynak: Chip.com.tr / Teknoloji

    Qualcomm Google Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title