Haberler

Google Hız Testi Devreye Giriyor!

Google internet hız testini kullanmak çok kolay! Yıllardır Ookla internet hız testi trafiğini domine etti.

Google internet hız testini kullanmak çok kolay!

Yıllardır Ookla internet hız testi trafiğini domine etti. Daha sonrasında ise Netflix bu konuda daha basit bir seçenek sundu. Şimdi ise bu rekabete Google'da kendi hız testi ile girmeye hazırlanıyor.

Google'ın internet pazarlamacısı Pete Meyers'in verdiği bilgiye göre Google aramalarından sonra size dilerseniz hız testinizi yapabileceğiniz linki paylaşıyor.

Direkt olarak arama kısmında görünen bu teste ulaşabilmek için internet hız testiyle ilgili arama yapmak yeterli oluyor.

Google'ın destek kısmında ortaya çıkan bilgiye göre hız testi yapıldığında yaklaşık 40 MB civarında veri kullanılıyor. Hız yüksek olduğu takdirde bu miktar daha da artabiliyor. Hız testiyle ilgili detaylı bilgiler bulunmazken hizmetin ilerleyen günlerde kullanıma sunulması bekleniyor.

Looks like Google is testing their own internet speed test (query = "check internet speed") – not seeing it live — pic.twitter.com/wjsPIlEbFv

— Dr. Pete Meyers (@dr_pete) 27 Haziran 2016

Kaynak: Teknotalk.com / Teknoloji

Google Teknoloji Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title