Haberler

    Google'dan Kanser Tespit Edecek Teknoloji

    Dünya çapındaki herkesin bildiği bir marka olmayı korumak zor iş, Google şimdi de kanser hücrelerini tespit edecek bir teknoloji geliştiriyor.

    Dünya çapındaki herkesin bildiği bir marka olmayı korumak zor iş, Google şimdi de kanser hücrelerini tespit edecek bir teknoloji geliştiriyor.

    Google denilince artık sadece bir arama motoru akla gelmiyor, çünkü yıllardan beri firmanın el atmadığı alan ve teknoloji kalmadı. Son aldığımız haberlerde Google insanları ücretsiz telefonla görüştürmeye çalışıyordu. Ayrıca Apple'ın HealthKit sağlık platformuna direk rakip olan Google Fit de bu hafta duyuruldu. Ama Google için bunlar küçük şeyler, çünkü dev teknoloji firması şimdi kanser peşinde koşuyor.

    Firmanın ileri teknoloji araştırma projelerini yürüten Google X bölümünden, kanser tespiti üzerine çalıştıkları bilgisi geldi. Kanserde erken teşhis, hastalığın hemen tedavisine başlanabilmesi açısından çok büyük önem taşıyor. Google da nanopartiküller sayesinde, insanların vücut kimyasındaki değişikliklerden yola çıkarak kanserli hücreleri erkenden tespit edecek bir sistem oluşturmak amacında.

    Nanopartiküller bir kez vücuda girdikten sonra, dışarıdaki alıcılar ile iletişime geçerek kanda oluşan değişiklikleri haber verecekler. Bu nanopartiküller o kadar küçük ki, 2,000 tanesi bir kan hücresine sığabiliyor. Manyetik yapıları sayesinde, kan damarları yolu ile vücudun istenilen bölgesine çekilerek orada olup bitenle ilgili bilgi verebilecekler.

    Daha önce Google'ın yine tıp alanında üzerinde uğraştığı şeker ölçümü yapabilen kontakt lens projesini görmüştük. Kanser araştırmaları da firmanın tıp alanına yavaş yavaş girişini gösteren bir diğer proje oldu. Google son zamanlarda anti-yaşlanma araştırmaları yapan Calico ve kişisel genetik test cihazları üzerinde çalışan 23andMe firmalarına da ortak olmuştu. Kanser tespit projesi de Google X'in "Life Sciences" bölümü yöneticisi olan, moleküler biyolog Dr.Andrew Conrad tarafından yürütülüyor.

    Kanser araştırmalarının yanında pek önemsiz duruyor ama Google'ın yeni nesil e-posta uygulaması Inbox'a da bir bakmak isteyebilirsiniz.

    The post Google'dan Kanser Tespit Edecek Teknoloji appeared first on Silikon Vadisi TV.

    Kaynak: SilikonVadisi.tv / Teknoloji

    Google Apple Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title