Haberler

    Google'dan Dünya Kadınlar Günü Doodle'ı

    Google, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için hazırladığı Doodle'ı şimdiden yayına aldı.

    Emre Çetinkaya - -

    Arama motoru Google'ın özel günlerde hazırlamış olduğu Doodle'lara elbet rastlamışsınızdır. Google, bu özel günlerde hazırladığı Doodle'ları ana sayfasına yerleştirerek bu özel günleri kullanıcılarına hatırlatmayı amaçlıyor. Geçtiğimiz günlerde Sevgililer Günü için bir Doodle hazırlayan Google, bugün ise ana sayfasını 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için hazırladığı çok özel bir Doodle ile süsledi.


    Çok özel diyoruz çünkü bu Doodle diğerlerinden bir hayli farklı. Google'ın bugün hazırladığı Doodle, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika da dahil olmak üzere dünya çapında ilham veren 100 kadını öne çıkarıyor. Doodle'ın Türkiye'deki kahramanları ise Aydın/ Nazilli'nin Ocaklı köyünde çalışan köylü kadınlarımız oldu. Ocaklı köyünün kadınları İpek Hanımın Çiftliği'nde sebze ve meyvenin yanı sıra köy ekmeğinden yufkaya, turunç reçelinden tarhanaya kadar onlarca ürünün üretimi ve dağıtımını gerçekleştiriyor.


    Katılımcıların tam listesine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Bu özel videoyu ise aşağıdan izleyebilirsiniz.




    Emre Çetinkaya - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Google Doodle Teknoloji Haberler

    Bakmadan Geçme

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title