Haberler

Google 'Da Sesli Arama ile En Çok Aranan Kelimeler

Güncelleme:

Google 'da sesli arama özelliği ile en çok nelerin arandığını merak ediyor musunuz? İşte detaylar.

Google'da sesli arama özelliği ile en çok nelerin arandığını merak ediyor musunuz? İşte detaylar…

Google araştırma ekibi ne kadar insanın Google sesli arama özelliğini kullandığını ve bu özellik ile en çok nelerin aratıldığını belirlemek için bir araştırma yaptı. Her yaş grubundan 1400 Amerikan vatandaşı ile yapılan bu çalışmalar sonucunda hayli ilginç sonuçlar elde edildi.

Google'ın araştırmasına göre birçok insan sesli arama özelliğini bir işle meşgul iken kullanıyor. Yani genellikle televizyon seyrederken ya da yemek yaparken bir şey merak edersek sesli arama özelliğini kullanıyoruz. Bunun yanında hem gençler hem de yetişkinler ortak olarak sesli aramayı en çok pratik bilgiler öğrenebilmek için kullanıyor. Örneğin; "Avrupa'da en yüksek dağ hangisidir?" ya da "Amerika'nın 6. Başkanı kimdir?" tarzı sorular en çok sorulan soruların başında geliyor. Araştırmaya göre gençler sesli arama özelliğini yüzde 43 ile internette başka birini aramak, yüzde 38 ile yol tarifi sormak, yüzde 31 ile ödevlerine yardım bulmak amacıyla kullanıyor. Yetişkinler ise yüzde 40 oranla yol tarifi, yüzde 39 oranla ses ile yazı yazdırmak, yüzde 31 ile başka birini aramak için kullanıyor.



Araştırma sesli aramayı neden kullandığımızın cevabı haricinde ne zaman kullandığımıza da istatiksel yanıtlar vermekte. Elde edilen sonuçlara göre gençler yüzde 55 ile yetişkinler ise yüzde 24 oran ile arkadaşlarıyla birlikteyken sesli aramayı kullanıyor. Banyoda kulanım gençlerde yüzde 22, yetişkinlerde ise yüzde 15. Dikkat çeken sonuç ise gençlerin yüzde 55 ile yetişkinlerin ise yüzde 36 ile TV izlerken sesli arama özelliğini kullanıyor olması.



Araştırma sonucunda hem yetişkinler hem de gençler birbirine yakın oranlarla sesli aramayı neden kullandıklarıyla ilgili benzer cevapları vermişler. Bu etkenlerin başında havalı bir özellik olması, güvenli olması, gelecek vari bir özellik olması ve birçok işi bir arada yapabilme imkanı sunması gösterilmiş. Peki sesli aramada ne olsun isterdiniz sorusuna ise yine çok yakın oranlar ile bana pizza yollaması, kumandayı bulması ve anahtarımı bulması cevapları verilmiş.



Google 'ın oldukça esprili betimlemelerle duyurduğu araştırma sonuçlarının gerçekten dikkat çekici noktaları var. Sizce ülkemizde böyle bir araştırma yapılsaydı benzer sonuçlar çıkar mıydı?

The post Google 'da Sesli Arama ile Neleri Arıyoruz? appeared first on Silikon Vadisi TV.

Kaynak: Haberler.Com / Gündem

Amerika Birleşik Devletleri Google Gündem Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title