Haberler

Goodyear ve Rainer Zietlow'dan Yeni Dünya Rekoru!

Güncelleme:

Goodyear Wrangler HP lastikleriyle 22 günden kısa bir sürede kat ederek dünya rekoru kırdı.

Rainer Zietlow ve takımı Challenge4, SUV ve 4X4 araçlar için tasarlanan Goodyear Wrangler HP lastikleriyle donatılmış Volkswagen Touareg V6 TDI model araçlarıyla yeni bir dünya rekoruna imza attı. 21 Eylül'de yola çıkan Zietlow ve takımı Norveç, Nordkapp ile Güney Afrika, Cape Agulhas arasında en hızlı sürüşü gerçekleştirdi.

Goodyear Wrangler HP lastikleri ile 17.752 kilometrelik yolculuğa çıkan ekip daha önce 28 günde tamamlanan yolu 21 gün 16 saatte tamamlayarak yeni bir dünya rekoruna imza attı. Sel, çamur, arazi ve Kenya'nın 'cehennem yolu' diye anılan, dünyanın en zorlu zemin ve hava koşulları altında sürüş yapan ekip, Tanzanya'da geçirdiği kazadan sonra sürüşe ara vermek zorunda kaldı. Aracın 13 gün süren tamiri sonrasında yarışa kaldığı yerden devam eden ekip tüm olumsuzluklara rağmen dünya rekorunu kırmayı başardı.

Goodyear EMEA Pazarlama Direktörü Hans Vrijsen "Goodyear Wrangler HP lastikleri, Rainer'ın WV Touareg V6 TDI aracı için şüphesiz en uygun seçimdi. Bu muhteşem macerada Challange4 takımına güvenilir bir ortak olmaktan gurur duyuyoruz. Yüzyıllık güveni inovasyon tutkumuzla birleştirerek başarımızı herkese göstermiş olduk" dedi.

Rainer Zietlow ise Norveç'ten Güney Afrika'ya uzanan yolculukları boyunca mükemmel ekipmanlara sahip olduğunu ifade ederek sözlerine şöyle devam etti; "Farklı iklim bölgelerinden geçmek ve geniş bir yelpazede zorlu yol koşullarıyla baş etmek, aracımız Touareg ve Goodyear'ın SUV ve 4X4 araçlara yönelik Wrangler HP lastikleri için ciddi bir sınavdı. Tanzanya'da yaşadığımız talihsizliğe rağmen her iki marka da beklentilerimizi karşılayarak hem kalitelerini hem dayanıklılıklarını bir kez daha ortaya koydu".

Zietlow ve takımı sürüş esnasında kullandıkları ekipmanları tanıtacakları, Afrika, Orta Doğu ve Avrupa'yı kapsayan bir dizi uluslararası tanıtım turu gerçekleştirecek.

Rainer Zietlow kat ettiği her kilometre için Zambiya ve Sudan'daki SOS çocuk köylerine, 20 Eurocent bağış yaptı. Goodyear ise Zietlow adına yapacağı bağışla Zietlow'un bağışını ikiye katlayacak.

Rainer Zietlow ve takımı 21 Eylül'de yola çıkarak, 3 kıtada 19 ülkeden geçti. Norveç, Finlandiya, İsveç, Danimarka, Almanya, Çek Cumhuriyeti, Slovakya, Macaristan, Sırbistan ve Bulgaristan'dan sonra 24 Eylül'de Türkiye'ye varan ekip daha sonra Mısır, Sudan, Etiyopya, Kenya, Tanzanya, Zambiya, Zimbabwe'den geçerek yolu Güney Afrika'da tamamladı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Wrangler Goodyear Norveç Eylül Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title