Haberler

Gönüllü Türkmen Doktorlar Yayladağı'nda

Türkiye’nin çeşitli illerinde görev yapan Türkmen doktorlar, Hatay’ın Yayladağı ilçesine gelerek Suriyeli Türkmen ve Arap mültecilere sağlık kontrolü yaptı.

Türkiye'nin çeşitli illerinde görev yapan Türkmen doktorlar, Hatay'ın Yayladağı ilçesine gelerek Suriyeli Türkmen ve Arap mültecilere sağlık kontrolü yaptı. Gönüllü olarak Yayladağı'na gelen Türkmen doktorlar, "Burada devlet gerekeni zaten yapıyor. Bize ihtiyaç olduğu için gelmedik. Biz sadece moral vermek için geldik" dediler.

Türkiye'nin çeşitli illerinde görev yapan Türkmeneli Dernekleri Federasyonu üyesi Türkmen doktorlar, Hatay'ın Yayladağı ilçesine gelerek Suriyeli Türkmen ve Arap mültecilere sağlık kontrolü yaptı. Yayladağı ilçesinde Türkmen ve Arap çocuklar için oluşturulan okulu ziyaret eden Irak Türkmeni kökenli doktorlar, burada öğrencilere göz muayenesi yaptı, sağlık kontrolünden geçirdi. Gönüllü olarak Yayladağı'na gelen Türkmen doktorlar, "Burada devlet gerekeni zaten yapıyor. Bize ihtiyaç olduğu için gelmedik. Biz sadece moral vermek için geldik" dediler.

Konya'da görev yapan ve aynı zamanda Türkmenli Dernekleri Federasyonu başkanı olan Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Aydın Beyatlı, "Bir Irak Türkmeni olarak kardeşlerimiz olan Suriye Türkmenlerini ziyaret etmek için geldik. Buradaki iki kampı ve okulları gezdik. Gerçekten mükemmel hizmetler olduğunu gördük. Biz Türkmenler her zaman Suriye Türkmenlerinin ve halkının yanındayız. Bunu göstermek için Eskişehir, Ankara, Kilis ve Konya'dan 5 kişilik doktor ekibimizle birlikte geldik. Vali ve Kaymakamla görüştük. Devletimizin bize görev vermesi halinde her zaman hizmete hazır olduğumuzu söyledik. Mülteci çocukların eğitim gördüğü bütün okullarda sağlık taraması yaptık. Birkaç göz şikayeti olan çocuklar çıktı. Tedavileri için de gerekli girişimde bulunduk. Bu kara günler mutlaka bir gün bitecektir" diye konuştu.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr.Hilmi Özden ise, "Devletimiz burada elinden gelen en üst düzey yardımı yapmaktadır. Biz sadece bir yerde olabilecek ihtiyaç durumunda da gönüllü olarak hangi ekiplerin gelebileceği noktasında önceden gelip burada durumu görmek istedik. Devletimizin ve milletimizin cansiperane bir şekilde nasıl hizmet ettiğini burada gördük. Burada devletin ve milletin soydaşlarımıza karşı yaptıkları duyarlılığın en üst noktasındadır. Devlet memurları, sağlıkçılar ve daha birçok arkadaşımız bomba sesleri altında görev yapıyor. Onlara minnettarız" dedi. - HATAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yayladağı Türkiye Irak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title