Haberler

Gönüllü Kadınlar Yetimlerin Yüzünü Güldürüyor

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Adıyaman Temsilciliği tarafından açılan Yetim Destekleme Merkezi, kentteki 400 yetimin yüzünü güldürüyor.

MEHMET FATİH ASLAN - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Adıyaman Temsilciliği tarafından açılan Yetim Destekleme Merkezi, kentteki 400 yetimin yüzünü güldürüyor.

Sıratut Mahallesi'ndeki temsilcilik binasının altında dernek gönüllüleri tarafından yaklaşık 3 ay önce açılan merkezde, gönüllü kadınların yaptığı yöresel yemekler, tatlılar ve hediyelik eşyalar satışa sunuluyor. Elde edilen gelirle yetim çocuklara hem maddi destek sağlanıyor, hem de çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

İHH Adıyaman Temsilcisi Fadıl Akkuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentteki 400 yetim çocuğa sahip çıkarak, ihtiyaçlarını karşıladıklarını söyledi.

Yetim çocukların ihtiyaçlarını daha rahat  karşılamak için Yetim Destekleme Merkezi'ni hizmete açtıklarını belirten Akkuş, "Gönüllü kadınların merkezimizde hazırladığı yöresel yemek ve tatlılar ile yaptıkları el sanatı ürünleri satışa sunuyoruz. Elde edilen gelirle yetim çocukların ihtiyaçlarını karşılıyoruz" dedi.

Yetim çocukların ailelerine destek olmak amacıyla banka hesaplarına her ay 450 lira yatırdıklarını ifade eden Akkuş, bunun yanında yetim çocuklara giyim, kırtasiye ve gıda malzemesi desteği sağladıklarını dile getirdi.

Anadolu'daki tek merkez

Akkuş, merkezlerinin, İstanbul'un ardından Anadolu'da açılan ilk ve tek Yetim Destekleme Merkezi olduğuna işaret etti.

Türkiye'de şu anda iki yetim destekleme merkezi olduğunu vurgulayan Akkuş, merkezin açıldığı günden bu yana vatandaşların ilgisiyle karşılaştığını ve güzel tepkiler aldıklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Yerel

Adıyaman Akkuş Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title