Haberler

Gönüllü Berberler Köy Çocukları İçin Yollarda

Iğdır'da bir araya gelen gönüllü berberler, ailesinin ekonomik durumu iyi olmadığı ya da kar yağışından dolayı yollar kapalı olduğu için şehre gelemeyen çocukları tıraş etmek amacıyla köy köy dolaşıyor.

HÜSEYİN YILDIZ - Iğdır'da bir araya gelen gönüllü berberler, ailesinin ekonomik durumu iyi olmadığı ya da kar yağışından dolayı yollar kapalı olduğu için şehre gelemeyen çocukları tıraş etmek amacıyla köy köy dolaşıyor.

Fotoğraf sanatçısı Mehmet Özcan önderliğinde 12 gönüllü berber, sosyal farkındalık oluşturmak amacıyla internet üzerinden düzenlenen projeyle bir araya geldi. Berberler, özellikle kar yağışından dolayı yolları kapanan köyleri geziyor.

Berberler, köy gezilerinde şehre gelmekte zorluk çeken ve maddi imkanları olmayan çocukları köylerinde ücretsiz tıraş ediyor.

Özcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, toplum için yaptıkları çalışmalara yardımseverlerin rağbet gösterdiklerini anlattı.

Köyleri gezerken çektiği çocukların fotoğraflarını internetten paylaşınca birçok yardımseverin onlara yardım etmek için kendisine teklifte bulunduğunu belirten Özcan, şunları dile getirdi:

"Mesleğim gereği köyleri geziyorum, köy okullarına gidiyorum. İnternette fotoğrafları paylaştım, berberler bana ulaştılar. Böyle bir sosyal sorumluluk projesi yapmak istediklerini söylediler. Ben de her köyü bildiğim için onlara öncülük ettim. Beraber köy okullarını geziyoruz ve berber arkadaşlar seçmeden herkesi tıraş ediyor. Arkadaşların hedefleri en az 500 öğrenci, gidebilecekleri bütün köylere gidecekler."

Gönüllü berberlerden Ferhat Ataş da köylerdeki çocukların yaşadıkları imkansızlıklar nedeniyle şehirlere gelemediklerine işaret ederek, projeyle tüm çocukların teker teker tıraş edileceğini belirtti.

Ataş, "Berber arkadaşlarımızla görüştük, böyle bir kampanya yürütme kararı aldık. Bazı öğrencilerimiz yollar kapalı olduğu için şehre gelemiyor, bazılarının ise maddi imkanı yok. Onlar bize gelemiyor ama bizim gitme imkanımız var. Hepsini tıraş etmeyi hedefliyoruz." diye konuştu.

-"Böyle güzel projelerin artmasını temenni ediyoruz"

Projenin hedefinin özellikle okullardaki yardıma muhtaç öğrenciler olduğunu ve okul okul gezerek çocuklara ulaştıklarını ifade eden Ataş, şu değerlendirmede bulundu:

"Bir araya gelen 12 kişilik meslektaşımızla gruplara ayrıldık, her grup farklı bölgeye gidecek. Şehir merkezlerine uzak köyleri ön planda tutuyoruz. Hedefimiz ildeki tüm köyleri gezip bu projeyi yürütmek. Tahminen 500 öğrenciyi tıraş edeceğiz. Projemizi duyan herkes memnuniyetini dile getiriyor, toplumdan olumlu tepkiler alıyoruz. Böyle güzel projelerin artmasını temenni ediyoruz."

Berberlerden Abil Askerov da "Köylerdeki muhtaç öğrencilere elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz. Gerekirse tüm köyleri gezip okullardaki öğrencilere yardımcı olacağız. Kaç öğrenci olursa olsun hepsine teker teker ulaşacağız." diye konuştu.

Bir süredir köyleri dolaşan gönüllü berberler, proje çerçevesinde bir hafta daha çocuklara ulaşmak için köyleri gezecek.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Mehmet Özcan Iğdır Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title