Haberler

Gönüllere Ulaşan Işık Esenler'de Anıldı

Güncelleme:

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, "Adıyaman'ın küçücük bir mezrasında doğan ışık, tüm Türkiye'de ve dünyanın dört bir köşesindeki gönüllerde yer buldu" dedi.

Esenler Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün Ramazan etkinlikleri kapsamında düzenlediği Anadolu'yu Mayalayanlar programında son olarak Muhammed Raşid Erol anıldı. Esenler Dörtyol Meydanı'nda gerçekleştirilen programa; Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler İlçe Emniyet Müdürü Hakan Yılmaz, Esenler Müftüsü Halil Şekerci, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran, Semerkand Vakfı'nın yöneticileri, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Muhammed Raşid Erol'un hayatının anlatıldığı sinevizyon gösterimiyle devam etti.

O HERKESİN GÖNLÜNDE YER BULDU

Programda konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Anadolu'yu Mayalayanlar'da her akşam bir gönül sultanının maneviyatını Esenler'de konuk ettiklerini belirterek, "Bu akşamda bir büyük gönül sultanımızı bu meydanda misafir ediyoruz. Kimimize göre Seyda Hazretleri, kimimize göre Menzil Şeyhi, kimimize göre Kurban. Herkesin gönlüne göre, kendine göre bir isim taktığı bir gönül sultanı. Ben, kendisini lise birinci sınıfta iken tanıma imkanı buldum. İşte Adıyaman'ın küçücük bir mezrasında doğan bu ışık, tüm Türkiye'de ve dünyanın dört bir köşesindeki gönüllerde yer bulmuştur. Bu gönül sultanlarımız ile iç dünyamıza zenginlikler kattığımız düşünüyoruz. İstiyoruz ki, Esenler'in çocukları bu toprağı gerçekten mayalayanların kimler olduğunu öğrensinler" dedi.

O GECE TÜRKİYE ESENLER'E KİLİTLENECEK

Her yıl düzenledikleri etkinlikleri Razaman'ın manevi iklimine uygun bir şekilde hazırlamaya çalıştıklarını ifade eden Başkan Göksu, "Arzu ediyoruz ki; Ramazan'ı, bir eğlence kültürü olarak değil, bir düşünce ve bir tefekkür mevsimi olarak analım. Ramazan, bir arınma ve arınmaya fırsat bilecek yeni bir heyecan dönemi olarak algılansın istiyoruz. Bu etkinliklerimizden birini de Kadir Gecesi'nde yapıyoruz. Her yıl '10 bin hatim 100 bin dua' olarak yaptığımız programı, bu yıl da bu meydanda ihya edeceğiz. Bu sene on bin değil, yirmi binleri geçen hatmin duasını hep birlikte, yüz binlerce kardeşimizle beraber bu meydanda yapacağız. Aminlerimizin kabulü için herkesi bu büyük dua buluşmasında bir arada olmaya davet ediyorum. Gelin yeryüzündeki gözyaşı ve kanın durması için dua edelim. O gece büyük bir sürprizimiz var. Bütün Türkiye Esenler'e kilitlenecek. Dua gecemizde televizyonlar aracılığıyla milyonlar duamıza iştirak edecek inşallah" diye konuştu.

ÇOK KONUŞMAZDI VE HİÇ GÖNÜL KIRMAZDI

Başkan Göksu'nun ardından sahneye çıkan Ali Işık, Muhammed Raşid Erol Hazretleri'nin öğretilerini ve hayatını anlattı. Muhammed Raşid Erol'un hayatını tamamen mürşid-i kâmil olarak yaşadığını ve bu yolda çok önemli adımlar attığını ifade eden Işık, "Muhabbeti ve içtenliği ile yanındakiler O'nu çok severdi. Kendisini ziyarete gelenlere, daha önce tatmadıkları bir iç huzuru verirdi. Yumuşak huyluydu, tatlı söz sahibiydi. Peygamber Efendimiz gibi kokardı. Kendisi çocukluk çağlarında oyun oynamak ya da akranlarıyla vakit geçirmek yerine okumayı, dini konularda bilgi sahibi olmayı tercih etmişti. Çocuk yaşlarında hafız olması, eğitime ne kadar büyük önem verdiğinin göstergesidir. Ayrıca çok konuşmazdı. Ama hiç gönül kırmazdı. Karşısındaki kırmamak için, utandırmamak için sabır gösterirdi" şeklinde konuştu.

ERZİNCANLI DUYGULANDIRDI

Program Dursun Ali Erzincanlı ile devam etti. Erzincanlı, şiirleri ve naatları ile Hz. Muhammed (s.a.v)'in hayatını anlattı. Dursun Ali Erzincanlı, kendisini ilgiyle izleyen Dörtyol Meydanı'ndaki binlerce kişiye zaman zaman duygusal anlar da yaşattı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mehmet Tevfik Türkiye Esenler Göksu Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title